Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Puli održana radionica u sklopu projekta PRIZEFISH “UTJECAJ PILOTIRANIH INOVATIVNIH PROIZVODNIH RJEŠENJA NA JADRANSKI RIBARSKI SEKTOR”

Posted On Ponedjeljak, 20 srpnja 2020 12:21

Projekt PRIZEFISH- “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH- Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market added-value Adriatic fish product u Gastro club-u Pula, održana je 9. srpnja 2020. godine radionica pod nazivom „Utjecaj pilotiranih inovativnih proizvodnih rješenja na Jadranski ribarski sektor”. Radionicu je organizirala Zadarska županija u suradnji s hrvatskim projektnim partnerima organizacijom proizvođača (OP) Istra te talijanskim partnerom O.P.Bivalvia, organizacijom proizvođača školjkaša Venecijanske lagune (Venecija). Na radionici su sudjelovali Katerina Skelin, pomoćnica pročelinika UO za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj, Jelena Matek, voditeljca projekta PRIZEFISH, Kristina Stark, komunikacijska voditeljica projekta, Sandi Fonović kao predstavnik OP Istra te Valentina Andrić iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede.

Radionica je okupila predstavnike ribarskog sektora s područja Istarske županije, ribare, prerađivače ribljih proizvoda, lokalne akcijske grupe u ribarstvu i mala i srednja poduzeća.

Sudionicima je prezentirana osnovna ideja i vizija projekta te glavni i specifični ciljevi. Predstavljene su dosadašnje aktivnosti u okviru radnih paketa s posebnim osvrtom na aktivnosti u okviru radnog paketa četiri u kojem su nositelji paketa organizacije proizvođača. Rezultat provedenih aktivnosti biti će unaprijeđenje poslovanja kroz uvođenje inovativnih tehnologija i procesa što će bolje pozicionirati OP na tržištu i osigurati im dodatne prihode. Inovativna tehnološka rješenja ulova i obrade proizvoda ribarstva predstavili su OP Istra iz Poreča i talijanska organizacije proizvođača O.P Bivalvia, s osvrtom na dobrobit životinjskog svijeta, ekonomski i socijalni utjecaj te prednosti za Jadranski ribarski sektor. Nakon stručnog interaktivnog dijela sudionici su prisustvovali Cooking showu na kojem su prezentirani riblji proizvodi OP “Istra” koji su dobiveni inovativnim načinima prerade.

Zadarska županija je jedan od četrnaest partnera na projektu PRIZEFISH s ukupnim proračunom od 349.430,00 eura od čega je 85% sufinancirano iz ERDF-a. Projekt PRIZEFISH- “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda” sažet u sloganu „Ribarimo bolje! Ostvarimo više! Očuvajmo Jadransko more!“ započeo je 1. siječnja 2019. i njegova provedba planirana je do 30. lipnja 2021. godine. Partneri na projektu su tijela državne, regionalne i lokalne vlasti, sveučilišta i obrazovne institucije, istraživačke institucije i proizvođačke organizacije Italije i Hrvatske. U sklopu projekta PRIZEFISH Zadarska županija, kao predvodnik ribarstva i marikulture u Hrvatskoj, zadužena je širenje informacija i edukaciju stanovništva s ciljem prijenosa znanja o razvijenim tehnologijama i inovativnim rješenjima.

Svrha ovog projekta je promicanje, razvitak i očuvanje sektora ribarstva kroz provedbu programa i planova dugoročnog gospodarenja i iskorištavanja ribljih stokova te zaštita i očuvanje morskog ekosustava i bioloških resursa. Opći cilj projekta je uvođenje i primjena inovativnih tehnoloških rješenja kojima će se osigurat bolja kvaliteta proizvoda ribarstva i omogućiti povećanje konkurentnosti na tržištu EU i svjetskom tržištu.

Pratite nas na:

Facebook: https://www.facebook.com/prizefish

Twitter: https://twitter.com/_Prizefish_

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/prizefish

Instagram:  https://www.instagram.com/_prizefish_

https://www.italy-croatia.eu/web/prizefish

https://www.zadarska-zupanija.hr/europski-projekti-upravnog-odjela-za-poljoprivredu/projekti-u-provedbi/635-projekt-prizefish-%E2%80%93-piloting-of-eco-innovative-fishery-supply-chains-to-market-added-value-adriatic-fish-products

 

Pročitano 136 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA