Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Prodajna izložba u Gradskoj loži: Umjetnici bolnici ZaDar

Posted On Srijeda, 06 svibnja 2020 14:03

U Gradskoj loži otvorena je humanitarna prodajna izložba umjetničkih slika „Umjetnici bolnici ZaDar". Izložba je postavljena u organizaciji Narodnog muzeja Zadar, Zadarske županije i Opće bolnice Zadar, a na inicijativu zadarskih likovnih umjetnika.

Postavljeno je ukupno 45 umjetničkih djela, a sav prihod od prodaje slika namijenjen je Općoj bolnici Zadar za kupnju opreme. Osim zadarskih umjetnika, u ovu hvalevrijednu akciju uključili su se i umjetnici iz drugih gradova, otkrio je akademski slikar Mate Ljubičić, jedan od inicijatora izložbe.

„Ponosan sam na moje kolege, slikare i umjetnike, koji su se uvijek odazivali na humanitarne akcije. Iako i sami teško prodaju svoje slike, nikada nisu propustili priliku biti humanitarci. Upitali smo se što možemo učiniti za svoj grad u trenutku globalne pandemije koronavirusa i dali smo naše najveće bogatstvo, svoja djela“, istaknuo je Ljubičić dodavši da su njegove kolege i prijatelji slikari za ovu izložbu uspjeli prikupiti 45 djela, a od toga četiri od kolekcionara.

Ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina najavio je da će sav prihod od prodaje slika hrvatskih umjetnika biti iskorišten za kupnju potrebne zaštitne opreme u daljnjoj borbi protiv koronavirusa.

„Kod obrade samo jednog pacijenta oboljelog od koronavirusa potrebno je i do 20 kompleta uniformi. Zahvaljujući ljudima dobrog srca uspjeli smo nabaviti veliki dio zaštitne opreme, od maski, rukavica, mantila, ali i uređaja - respiratora, anestezioloških aparata, ultrazvuka, bronhoskopa, monitora vitalnih funkcija i sve to u vrijednosti od 5,9 milijuna kuna. U početku smo imali velikih problema na nabavkom opreme koju smo plaćali do 10 ili 20 puta više od normalnih cijena, ali se situacija na tržištu stabilizirala, a oprema nam stiže redovno na čemu zahvaljujemo Vladi RH i Zadarskoj županiji koji su uspjeli organizirati nabavu potrebne opreme“, kazao je ravnatelj Čulina.

Župan Božidar Longin izrazio je zahvalnost onima koji su donirali slike da bi zadarska bolnica bila opremljena i spremna za buduće izazove.

„Ova lijepa izložba još je jedan od dokaza kako se u trenucima potrebe pojave ljudi velikoga srca, spremni pomoći. Koristim ovu priliku kako bih javno zahvalio svim umjetnicima koji su se ovoj akciji odazvali i još jednom dokazali koliko je istinita ona tvrdnja da umjetnost oplemenjuje dušu. Pred nama su, u ovom najljepšem zadarskom izložbenom prostoru, svi darovani radovi. U tom smislu pozivam naše građane da pogledaju izložbu bilo u Gradskoj loži, bilo na mrežnim stranicama Narodnog muzeja Zadar, i izaberu neko od ovih djela kojim će svoj životni ili radni prostor učiniti ljepšim, a Općoj bolnici pružiti toliko potrebnu pomoć“, poručio je župan Longin zahvalivši Narodnom muzeju Zadar na ustupljenom prostoru i angažmanu oko ove izložbe.

Izložba se može pogledati u Gradskoj loži radnim danom od 9-13 sati, a sve dodatne informacije oko kupnje umjetničkih djela mogu se dobiti na broj 098/9838385.

Video katalog izložbe može se pogledati i putem poveznice: https://www.youtube.com/watch?v=D5fg2PGyKV0

Račun za donacije Općoj bolnici Zadar, IBAN: HR5924020061100879223.

Pročitano 215 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA