Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Poduzetnicima preko INOVAcije dodijeljeno 1.3 milijuna kuna

Posted On Ponedjeljak, 11 studenoga 2019 13:52

 

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)          8. studenog u Križevcima, predstavila je rezultate natječaja Programa provjere inovativnog koncepta (PoC8). Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelili su ugovore za 83 korisnika u vrijednosti 32.6 milijuna kuna.

Tri Ugovora dodijeljena su projektima koji su predloženi kroz Ustanovu za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije - INOVAcija. To su 'Sinteza open source MCU i osciloskopa u FPGA programabilnoj logici za EEZ DIB modularni T&M', tvrtke Envox d.o.o., 'Hitna stanja i edukacija 3D', tvrtke Spectre d.o.o. te 'Algoritam za optimiranje reduktora', tvrtke COPAS d.o.o.. Ukupna vrijednost ovih projekata je 1.302.807,52 kn, a predviđeno trajanje projekata je 12 mjeseci.

'Kroz program PoC, postupak dodjele bespovratnih sredstava jako je brz, što je važno za inovacije. Od krajnjeg roka za predaju prijava do ugovaranja vremenski prođe nešto više od dva mjeseca. Ovim putem zahvaljujemo svim natjecateljima koji su podršku u prijavi i provedbi projekata potražili putem Prepoznatog centra INOVAcija', istaknula je ravnateljica Ustanove INOVAcija Katarina Colić.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske (MGPO) i HAMAG-BICRO objavili su dana 25. travnja 2019. godine Javni poziv za dostavu projektnih prijava za  Program dodjele državnih potpora za provjeru inovativnog koncepta – PoC8. Projektne prijave zaprimale su se do 2. rujna 2019. putem Prepoznatih centara, koji su kao partneri u provođenju Programa proveli administrativnu evaluaciju pristiglih prijava. Nakon provedene pune evaluacije od strane HAMAG-BICRO objavljena je rang lista s prijavama koje su zadovoljile sve kriterije propisne Programom, a uspješnim natjecateljima ponuđeno je sufinanciranje njihovih inovativnih projekata.

Inovacijski program PoC namijenjen je subjektima malog gospodarstva (mikro, malim i srednjim poduzećima) s ciljem pružanja podrške inovacijama u najranijoj fazi istraživanja kako bi se osigurao pred-komercijalni kapital za tehničku i komercijalnu provjeru inovativnog koncepta. Provjera inovativnog koncepta potrebna je kako bi se potvrdili dokazi kako su novi procesi ili tehnologija ostvarivi i kako potencijalno mogu imati komercijalnu primjenu.

Pročitano 584 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA