Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župani u studijskom posjetu Kini: Cilj razmjena iskustava i poticanje daljnje suradnje

Posted On Četvrtak, 07 studenoga 2019 20:15

Župan Zadarske županije Božidar Longin zajedno s čelnicima lokalne i regionalne samouprave boravi u studijskom posjetu Kini. Veleposlanstvo Narodne Republike Kine organizator je studijskog posjeta, čiji je cilj razmjena iskustava i poticanje daljnje suradnje između Hrvatske i Kine.

U sklopu višednevnog posjeta Kini, izaslanstvo župana i gradonačelnika održalo je niz radnih sastanaka s predstavnicima javnog, gospodarskog i kulturnog sektora, a posjetili su i Sveučilište Zhejiang Normal u Hangzhou.

U Šangaju su nazočili najvažnijem kineskom međunarodnom uvoznom sajmu China International Import Expo (CIIE), gdje Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednica po prvi put predstavljaju hrvatsku gospodarsku i turističku ponudu. 

„Prošlogodišnjim otvaranjem ureda Hrvatske turističke zajednice u Šangaju iskazana je ambicija za povećanjem dolazaka kineskih gostiju. Rezultati se već vide jer je ove godine ostvareno 24 posto više dolazaka i noćenja gostiju iz Kine u odnosu na isto razdoblje lani. Mi smo iz naše perspektive iskazali namjeru uvođenja izravne zračne linije sa Zadrom za što moramo stvoriti preduvjete, odnosno osigurati proširenje kapaciteta Zračne luke Zadar. Kineski turisti su se prometnuli u jedne od najboljih potrošača, a s obzirom da oni uglavnom putuju izvan ljetne sezone to nam je idealna prigoda za dodatno produljenje sezone“, istaknuo je župan Longin.

Na ovogodišnjem CIIE sajmu, na kojem sudjeluje preko 150.000 kineskih i stranih kupaca, uz izlagače iz više od 100 zemalja i regija svijeta, u sklopu hrvatskog nacionalnog paviljona održan je „Croatia day“, susret hrvatskih tvrtki s brojnim kineskim partnerima. Posebna vrijednost sajma China International Import Expo leži u brojnim poslovnim sastancima, sastancima na visokim političkim i diplomatskim nivoima, predstavljanju gospodarskih i turističkih potencijala različitih zemalja, kao i međusobnoj razmjeni iskustva i znanja.

Pročitano 222 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA