Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

XXV. edukativno-sportsko-kulturno-društveno-rekreativno okupljanje hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Sveti Filip i Jakov 2019.

Posted On Ponedjeljak, 21 listopada 2019 11:41

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata organizira XXV. edukativno-sportsko-kulturno-društveno-rekreativno okupljanje hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata koje se održalo od 18. do 20. listopada 2019., tradicionalno po peti put u Sv. Filipu i Jakovu. Kao i do sada, ovogodišnje okupljanje održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja.

Na turniru će sudjelovati 36 ekipa i 500 sudionika iz svih županija Republike Hrvatske koje će se natjecati u malom nogometu, belotu, briškuli i trešeti, stolnom nogometu, elektronskom pikadu, visećoj kuglani i boćanju. Osim sportskog dijela za sudionike je organiziran seminar o radu i funkcioniranju udruga i izradi dokumentacije za projekte udruga.

Svečanost otvaranja turnira održala se u petak, 18. listopada 2019. godine u TN «Margarita Maris», Sv. Filip i Jakov gdje je sudjelovao kao izaslanik predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića, zamjenik župana Šime Mršić, izaslanik podpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića te načelnika GS OSRH Drage Lovrića, brigadir Mario Pleša, predstavnik Ministarstva hrvatskih branitelja područne jedinice Zadarske županije Dario Vučenović, izaslanik ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, načelnik PU Zadarske Antun Dražina, predsjednik UHDDR Zadarske županije Ante Martinac, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić te brojni drugi uzvanici i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata iz područja diljem Republike Hrvatske. 

„Vi ste tijekom Domovinskog rata, kao hrvatski branitelji i dragovoljci  pokazali svoju odvažnost i snagu kada je to najviše trebalo. Hrabrost pokazujete i danas, i vi i vaši kolege, kada se borite i s novim izazovima koje  život donosi. Samim time što ste danas ovdje, što se bavite edukacijom,  sportom i kulturom, znači da vaš duh ne posustaje. U Domovinskom ratu nas je krasilo zajedništvo, a lijepo je vidjeti i kako je nakon četvrt stoljeća to zajedništvo i dalje prisutno kod vas, jer se puna srca, svake godine okupljate i družite” – rekao je u svom pozdravnom govoru zamjenik župana Šime Mršić.

UHDDR je tijekom svoga postojanja bila značajan faktor formiranju Ministarstva hrvatskih branitelja i donošenja Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, u osnivanju republičke koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata „dr. Franjo Tuđman“ te njezinom aktivnom radu. Svojim radom UHDDR je prepoznata u cijeloj domovini na čijem je području organizirano 274 temeljnih, općinskih i gradskih ogranaka, sekcija te županijskih podružnica. Svi ovi ustrojstveni oblici uključeni u Planove i projekte UHDDR koji se redovito provode na područjima zdravstva, zapošljavanja, edukacija, prekvalifikacija, rada s djecom i mladima, volontiranja i ekologije.

Pročitano 216 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA