Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zastupnica Lekaj Prljaskaj u posjetu Zadarskoj županiji

Posted On Četvrtak, 04 srpnja 2019 11:59

Župan Zadarske županije Božidar Longin ugostio je na radnom sastanku u Domu županije zastupnicu albanske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Erminu Lekaj Prljaskaj.

Župan Longin je zastupnicu Lekaj Prljaskaj upoznao s aktualnim strateškim projektima i razvojnim potencijalima Zadarske županije, posebno istaknuvši značajan porast broja zaposlenih. 

''Premašili smo rekordnu brojku od 60 tisuća zaposlenih, a već dulje vrijeme bilježimo kontinuirani rast od pet posto. Uz značajan rast poduzetništva, naša je županija vodeća na Jadranu u ribarstvu i marikulturi, a sve snažnije napreduje i proizvodnja poljoprivrednih proizvoda“, kazao je Longin te dodao da Zadarska županija ima velike mogućnosti razvoja, posebno kroz dodatne investicije u prometnu infrastrukturu.

„Posebno je značajan potencijal koje pruža Luka Gaženica kroz razvoj putničkog i teretnog prometa, a dodatan iskorak očekujemo proširenjem kapaciteta Zračne luke Zadar što je projekt koji smo pokrenuli u partnerstvu s Vladom RH“, pohvalio se župan.

Razgovarali su o mogućnostima gospodarske i kulturne suradnje, a na sastanku je istaknut vrlo kvalitetan položaj albanske nacionalne manjine u Zadarskoj županiji.

Zastupnica Lekaj Prljaskaj najavila je kako već neke vrijeme potiče otvaranje brodske veze između Albanije i Hrvatske te da je Zadar iznimno zanimljiva destinacija, pogotovo s obzirom na potencijale koje pruža nova luka u Gaženici.

Pročitano 176 puta

Zadnje objave

listopada 22, 2019

NAJAVA 19. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

19. sjednica Kolegija župana održat će se dana 23. listopada (srijeda) 2019. godine u…
listopada 16, 2019

Župan Longin u obilasku 500 milijuna kuna vrijednih projekata

Župan Božidar Longin, u pratnji suradnika, u nepuna je 24 sata organizirao obilazak većeg…
listopada 15, 2019

Svečano otvoren novi vrtić u Kukljici

U Kukljici su u ponedjeljak, 14. listopada svečano otvorene nove prostorije Dječjeg…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA