Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

U narednih godinu dana, Nin dobiva novu Hitnu vrijednu 14,5 milijuna kuna

Posted On Petak, 24 svibnja 2019 09:48

Župan Božidar Longin, gradonačelnik Grada Nina Emil Ćurko i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, Predrag Orlović, sa suradnicima, danas su svečano obilježili početak radova na novoj zgradi Zavoda za hitnu medicinu Zadarske Županije - Ispostava Nin.

Izgradnja nove zgrade Zavoda u Ninu, neposredno uz staru zgradu hitne, naglasio je Orlović, od posebnog je značaja za Zadarsku županiju jer će njenim dovršetkom Zavod za hitnu medicinu dobiti prvu nekretninu u svom vlasništvu čijom će izgradnjom standardi prostornih uvjeta za obavljanje djelatnosti biti znatno podignuti.

„ Na kraju starog i početku mog novog mandata posebna je čast položiti kamen temeljac i najaviti početak ovog velikog infrastrukturnog projekta. Izgradnju u cijelosti financira Zavod za hitnu medicinu , a dovršetak radova očekuje se za godinu dana. Budući da sam godinama radio kao liječnik obiteljske medicine u Ispostavi u Vrsima, i proveo mnoštvo dežurstava u Ninu, znam koliko će ovaj novi prostor značiti lokalnom stanovništvu i njihovim gostima“, kazao je Orlović dodajući kako će se u zgradi, osim prostora za liječenje, nalaziti i edukacijski centar gdje će se sva oprema moći staviti na raspolaganje djelatnicima i gdje će se odvijati edukacije. „Čast mi je što Zavod za hitnu medicinu ispostava Nin kao najmlađa zdravstvena ustanova u Zadarskoj županiji u tako brzom periodu gradi svoju prvu nekretninu, nadam se ne i posljednju“, zaključio je Orlović.

Gradonačelnik Ćurko, koji je i donirao zemljište na kojem se gradi nova zgrada, također je iskazao zadovoljstvo početkom radova, posebice zato što se na to čeka već šest godina.

„Inicijativa za ovu zgradu je krenula prije šest godina, a njena izgradnja će zaista puno značiti za ovaj kraj, ali i cijeli zapadni dio Županije s centrom u Ninu i lokalnim samoupravama koje zajedno broje oko 20 tisuća stalnih stanovnika, dok se ljeti taj broj poveća i za 10 puta. Kako je ovo izrazito turizmu orijentirano područje, bolja dostupnost zdravstvenih usluga svakako će biti od neprocjenjive vrijednosti“, kazao je Ćurko dodajući kako je ovo tek jedna od mnogih investicija koje se trenutno grade u Gradu Ninu.

Župan Longin naglasio je kako je prošlo 10 godina od kada se ova najmlađa zdravstvena ustanova izdvojila od Doma zdravlja, te kako je tada brojila tek 10 timova, a danas ih je barem tri puta više.

„Vrijednost radova je oko 4,5 milijuna kuna, a cijelog projekta 14, 5 milijuna kuna. No, vrjednije od svega toga je vrijeme u kojem se pacijent treba obraditi, a koje ćemo izgradnjom ove zgrade zasigurno dobiti. Mislim da ćemo novom zgradom Hitne poboljšati kompletnu zdravstvenu zaštitu na ovom području koja će biti na korist ne samo Ninjanima i njihovim gostima, već cijelom ovom dijelu Županije“, poručio je župan Longin zaželivši budućem osoblju nove Hitne što manje intervencija.

Izgled nove zgrade

Nova zgrada izgradit će se na građevinskoj čestici površine 1415 kvadratnih metara. Zgrada će biti slobodnostojeća, visine prizemlja i jednog kata. U prizemlju će biti smješteni sadržaji Zavoda za hitnu medicinu, a na katu tri stana sa šest jedinica za spavanje za smještaj medicinskog osoblja. Građevinska bruto površina zgrade iznosit će 401,15 metara kvadratnih, od čega se 196,5 kvadratnih metara odnosi na prizemlje gdje će biti hitna medicinska služba, a prvi kat, točnije 191,17 kvadratnih metara, odnosi se na dodatni prostor za zaposlenike Zavoda za hitnu medicinu. Ukupno je osigurano 7 parkirnih mjesta.

Pročitano 114 puta

Zadnje objave

lipnja 19, 2019

Održana završna konferencija projekta Forest Bioenergy in the Protected Mediterranean Areas – ForBioEnergy

U srijedu, 19. lipnja 2019. godine u Kneževoj palači u Zadru održana je završna…
lipnja 19, 2019

Skrb za osobe starije životne dobi - radionica

Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade U Zadru, 19. lipnja 2019.…
lipnja 18, 2019

Sigurnost je hrvatski brend koji raste svake godine

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otvorio je u Zadru Stožer za provedbu mjera…
lipnja 18, 2019

Izvršni odbor Hrvatske zajednice županija: Predsjedanje Vijećem EU jedan je od složenijih međunarodnih projekata

U prvoj polovici 2020. godine Republika Hrvatska predsjedat će Vijećem EU, čime će dobiti…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA