Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Biogradu otvoreno prvo moderno reciklažno dvorište u Zadarskoj županiji

Posted On Ponedjeljak, 13 svibnja 2019 08:40

U Biogradu je svečano otvoreno novoizgrađeno reciklažno dvorište, smješteno na zapadnom kraju Industrijske zone Biograd na Moru. Projekt „Reciklažno dvorište Biograd na Moru“ ukupne je vrijednosti oko 5.1 milijun kuna, od čega se iz europskih i nacionalnih sredstava sufinancira preko 90 posto vrijednosti, dok je preostali dio projekta financiran sredstvima Grada Biograda.

U velike kontejnere građani Biograda moći će odlagati papir, karton, plastiku, metalnu ambalažu, staklo, krupni otpad, bio-otpad i to bez plaćanja ikakve naknade.

„Jedno je sigurno – da nije bilo europskih fondova ne bi bilo ni ovog reciklažnog dvorišta.  Procedura je bila duga, ali konačno smo dočekali otvorenje ovog modernog objekta koji će pomoći pri našoj borbi za čistu prirodu i očuvanje okoliša. Ovo je tek jedan od brojnih projekata koje ćemo financirati europskim sredstvima, od Poduzetničkog inkubatora čija je izgradnja u tijeku, do projekta Aglomeracije, odnosno izgradnje vodovoda i odvodnje u vrijednosti većoj od milijardu kuna. Da nismo u Europskoj uniji, nikada to ne bismo mogli izgraditi vlastitim sredstvima“, poručio je gradonačelnik Biograda Ivan Knez.

Izgradnjom reciklažnog dvorišta osigurava se javni interes, mogućnost predaje odvojeno prikupljenog komunalnog otpada bez naknade,  smanjene količine otpada koji se odlaže na odlagalištu, smanjenje emisija onečišćujućih tvari u okoliš i smanjenje opasnosti za zdravlje ljudi i  okoliš.

„Projekt doprinosi promicanju načela održivog razvoja i dobrog upravljanja otpadom. Svjesni smo da moramo raditi na podizanju svijesti naših stanovnika o važnosti odvojenog prikupljanja otpada, a to moramo raditi od naših najmlađih uzrasta. Zato je važno da su otvorenju ovog objekta nazočili i učenici OŠ Biograd“, kazao je zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković.

Reciklažnim dvorištem će upravljati komunalno poduzeće Bošana d.o.o. s ciljem što boljeg upravljanja otpadom na području Biograda na Moru.

Foto: B-portal

Pročitano 1614 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA