Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Nogometaši počasni građani, nagrade za životno djelo Skračiću i Keri

Posted On Četvrtak, 25 travnja 2019 08:44

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine u putničkom terminalu Gaženica dodijeljene su godišnje nagrade Zadarske županije. Nagrada Zadarske županije za životno djelo uručena je prof. dr. sc. Vladimiru Skračiću, dok je postumno priznanje za mons. dr. sc. Pavla Keru preuzeo generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Josip Lenkić.

Četvorica hrvatskih nogometnih reprezentativaca – Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković postali su počasni građani Županije, a svoje povelje će preuzeti prvom prilikom kada svi zajedno budu u Zadru.

Godišnje nagrade Zadarske županije za postignuća u 2018. godini dobili su Dragan Župan (područje športa), Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Zadarske županije (područje zdravstvenog, humanitarnog rada i socijalne skrbi), Julija Brkić (područje karitativne djelatnosti i humanitarnog rada), Davor Vidaković (područje odgoja, obrazovanja, kulture, športa, tjelesne kulture, zdravstvenog i humanitarnog rada), Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar (područje športa osoba s invaliditetom), Kazalište lutaka Zadar (područje kulture i umjetnosti), Davor Pešić, Mladen Pešić i Petar Pešić (područje humanosti) te Zvonimir Vlatković (područje poljoprivrede).

U video prilozima prezentirane su kratke biografije svih dobitnika, a u ime nagrađenih obratio se prof. dr. sc. Vladimir Skračić koji je istaknuo da mu je iznimna čast biti dobitnik županijske nagrade za životno djelo.

„To je priznanje za timski rad, za koje su zaslužni deseci istraživača i suradnika, a kada se uzmu u obzir i ispitanici koji su mi pomagali u popisivanju toponima, onda i stotine. Čestitam i drugim laureatima, a želim se obratiti jednom koji nas sada sigurno gleda negdje iz nebeskih skriptorija, monsinjoru Pavi. Iznimna mi je čast biti u njegovom društvu, jer se radi o čovjeku koji je svojim radom uvelike zadužio naš grad, županiju i domovinu“, rekao je Vladimir Skračić koji je u bogatoj karijeri prikupio preko 15.000 toponima na području sjeverne Dalmacije, čime je sačuvao od zaborava velik dio naše jezične baštine. Dao je velik doprinos osnutku Centra za jadransku onomastiku i etnolingvistiku na Sveučilištu u Zadru, a kroz udrugu Latinsko idro dokumentirao je i sačuvao brojne vrijednosti naše maritimne baštine.

Pročitano 1008 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA