Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Petrčanima dodijeljena Zlatna penkala: Grand prix odlazi u SAD, Rusiju i Italiju

Posted On Ponedjeljak, 08 travnja 2019 21:32

Hrvatska turistička zajednica organizirala je svečanu dodjelu nagrada i priznanja vrhunskim i priznatim inozemnim novinarima i blogerima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji. Uz Hrvatsku turističku zajednicu, kao nositelja i glavnog organizatora 15-te po redu Grand prix nagrade „Zlatna penkala“, ovogodišnji partneri i domaćini, koji su ugostili 24 novinara i profesionalaca iz 16 zemalja svijeta su Turistička zajednica Zadarske županije i Turistička zajednica grada Zadra.

 „Ciljano njegujemo i održavamo tradiciju dodjele ove nagrade jer su inozemni turistički novinari, blogeri, a danas i influenseri iznimno važan dio mozaika turističkog svijeta. Svaka zapisana riječ, fotografija ili ton doprinose promociji hrvatskog turizma i građenju imidža Hrvatske kao poželjnog turističkog odredišta“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić nadodavši kako je bogat turistički program koji se ovih dana odvija u Zadru i Zadarskoj županiji odlična uvertira u glavni dio turističke godine koji je pred nama.

Svečanosti dodjele nagrada, uz direktora HTZ-a i direktore inozemnih predstavništava HTZ-a, prisustvovali i državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina, župan Zadarske županije Božidar Longin, zadarski gradonačelnik Branko Dukić, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija, direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka i brojni drugi uzvanici.

Mi u Hrvatskoj imali smo sreću da je naša zemlja bogata prirodnim ljepotama,  imamo i bogatu kulturno-povijesnu baštinu, kao i tradicionalno kvalitetnu gastronomiju. Sve to bilo je odličnim temeljem za razvoj turizma. A da bi potencijalni gosti saznali za nas, potrebna je kvalitetna promidžba. Kaže se da je najbolja promidžba prijenos vlastitih iskustava, a tko može bolje i ljepše opisati vlastita iskustva nego ljudi od pera. Stoga su tekstovi stranih novinara o našoj zemlji najbolji izvor informacija za buduće goste i najbolja promidžba naše zemlje kao poželjnog turističkog odredišta“, istaknuo je župan Longin zaželjevši stranim novinarima ugodan boravak u Zadarskoj županiji.

Najznačajnija nagrada „Zlatne penkale“ je Grand prix koji se dodjeljuje u tri kategorije: za najbolju reportažu tiskanog medija (časopisi, novine), za najbolju reportažu elektroničkog medija (TV, radio) te za najbolju blog objavu (blogeri, društvene mreže). Nominacije za materijal iz 2018. godine zaprimljene su iz Velike Britanije, Nizozemske, Rusije, Italije, SAD-a, Njemačke, Austrije, Belgije, Češke, Francuske, Mađarske, Ukrajine, Švedske, Danske, Španjolske, Slovenije.

Ovogodišnji dobitnik Grand prixa za najbolju reportažu tiskanog medija je David Farley iz SAD-a za reportažu o Dubrovniku objavljenu u časopisu National Geographic Traveler pod naslovom „Sun Sea Savor”.

Dobitnik Grand prixa za najbolju reportažu elektroničkog medija je Vasiliy Andreev iz Rusije za reportažu o Zagrebu i Hrvatskoj u trajanju od 20 minuta pod nazivom „Advent u Hrvatskoj“.

Nagradu za najbolju blog objavu osvojila je Chiara Marchi iz Italije. Pobjednička blog objava „Cherso le 7 cose da sapere“ govori o nedirnutoj prirodi otoka Cresa, osamljenim plažama, opuštajućem odmoru uz more, odnosno o sedam razloga zbog kojih treba posjetiti otok Cres.

Unikatne statue laureatima, posebno za ovu prigodu, izradio je Muzej antičkog stakla iz Zadra. Svečana dodjela nagrada održala se u Petrčanima u Zadru, a cjelokupni program trodnevnog studijskog putovanja za sve novinare i blogere, od 4. do 7. travnja, obuhvatio je obilazak Zadra, Starigrad Paklenice, otoka Ugljana i Kali, Nina, kao i brojne druge turistički atraktivne lokalitete.

 

Pročitano 1005 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA