Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Učenici OŠ Kruno Krstić pobjednici županijske futsal lige

Posted On Ponedjeljak, 18 ožujka 2019 11:00

Učenici OŠ Krune Krstića pobjednici su prvog izdanja županijske futsal lige osnovnih škola, u organizaciji Županijskog saveza školskog sporta Zadarske županije.

U finalnoj utakmici odigranoj u sportskoj dvorani OŠ Sv. Filip i Jakov učenici iz Arbanasa pobijedili su svoje vršnjake iz Osnovne škole Šime Budinića rezultatom 4-3. U utakmici za treće mjesto učenici Osnovne škole Obrovac bili su bolji od OŠ Posedarje sa 3-2.

Najbolji strijelac natjecanja je Stipe Pelaić (OŠ Šime Budinić), najboljim vratarem proglašen je Roko Nekić (OŠ Posedarje), dok je za najboljeg igrača izabran Toni Matešić (OŠ Kruno Krstić).

Pobjednički pehar i individualne nagrade uručio je zadarski župan Božidar Longin koji je istaknuo zadovoljstvo zbog činjenice da je već u prvom izdanju futsal lige sudjelovala ukupno 31 škola s područja cijele Zadarske županije i gotovo 500 natjecatelja.

„Sredstva u županijskom proračunu za sve lige su osigurana jer smatramo da je školski sport vrlo važan za zdrav razvoj učenika. U narednim godinama namjeravamo dodatno povećati opseg školskih liga. Želimo da se na prostoru cijele Zadarske županije potakne sport i da učenici kroz ova prvenstva ostvare zajedništvo i sportski duh, što će zasigurno pamtiti cijeli život“, poručio je Longin.

Podsjetimo, Županijski savez školskog sporta Zadarske županije ove je godine povećao broj sportova u kojima se natječu učenici osnovnih i srednjih škola. Nakon muške košarkaške i ženske odbojkaške lige za srednje škole koje su pokrenute prošle godine, od ove sezone startala su natjecanja u futsal ligi za učenike osnovnih škola te u rukometnoj ligi za srednje škole.

Zanimljivo je spomenuti kako su prošlogodišnji pobjednici košarkaške lige srednjih škola Zadarske županije, učenici Gimnazije Franje Petrića (MIOC), osvojili i naslov prvaka Hrvatske te ih u travnju ove godine očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu srednjih škola u Grčkoj.

 

Pročitano 440 puta

Zadnje objave

srpnja 25, 2019

Bugarski predsjednik Radev posjetio Zadarsku županiju

U sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj predsjednik Republike Bugarske Rumen Radev…
srpnja 18, 2019

Zadarskoj županiji još dvije nekretnine u bivšoj vojarni Stjepana Radića

Bivši ministar državne imovine Goran Marić je prije razrješenja potpisao Ugovor o…
srpnja 11, 2019

Ključni projekti za otočane: Longin u obilasku izgradnje trajektne luke u Tkonu i ribarske luke u Kalima

Župan Božidar Longin u pratnji suradnika te načelnika općina Tkon i Pašman Gorana Mušćeta…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA