Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Više od 500 natjecatelja u prvom izdanju futsal lige osnovnih škola

Posted On Petak, 07 prosinca 2018 09:01

Prvo izdanje futsal lige osnovnih škola Zadarske županije u organizaciji Županijskog saveza školskog sporta Zadarske županije svečano je otvoreno u Biogradu. U futsal ligi će sudjelovati 23 osnovne škole iz cijele Zadarske županije s više od 500 natjecatelja.

Županijski savez školskog sporta Zadarske županije ove godine je, sukladno najavama, proširio broj sportova u kojima se natječu učenici osnovnih i srednjih škola. Nakon muške košarkaške i ženske odbojkaške lige za srednje škole koje su pokrenute lani, od ove sezone kreću i natjecanja u futsal ligi za učenike osnovnih škola te rukometne lige za srednje škole.

„Sredstva u županijskom proračunu su osigurana jer smatram da je školski sport iznimno bitan za zdrav razvoj učenika. Kao župan dat ću sve od sebe da na prostoru cijele Zadarske županije potaknem sport i da se mladi sportaši profiliraju kroz ova prvenstva. To je ono što se pamti kroz cijeli život. Ovaj projekt namjeravamo u idućim godinama dodatno proširiti“, najavio je župan Zadarske županije Božidar Longin koji je otvorio natjecanje u pratnji gradonačelnika Biograda Ivana Kneza i predsjednika Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikice Perkovića. Na otvorenju su nastupile Biogradske i Pakoške mažoretkinje.

Organizacija i provedba školskih natjecanja, odnosno futsal lige osnovnih škola Zadarske županije za dječake u skladu je s osnovnim ciljevima djelovanja Županijskog saveza školskog športa Zadarske županije. Svrha projekta je predstavljanje lige ciljanoj populaciji, stvaranje interesa javnosti i podizanje svijesti o važnosti sporta. Želja je kroz ovakvu vrstu programa animirati mlade kroz sport, pozitivno utjecati na rast i razvoj te kroz sportske manifestacije poticati interes za zdravim načinom života u toj ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja.

Pročitano 1218 puta

Zadnje objave

studenoga 12, 2020

7,9 milijuna kuna za regulaciju vodotoka Ričina u Zadru

U Maloj vijećnici Grada Zadra potpisan je 7,9 milijuna kuna vrijedan ugovor za projekt…
listopada 21, 2020

Započela provedba projekta CUHaCHA - „EnhanCing Sustainable ToUrism Development through Culinary HeritAge“

Tradicionalna hrana oduvijek je igrala ključnu ulogu u kreiranju kulturološkog nasljeđa.…
listopada 15, 2020

NAJAVA 20. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

20. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. listopada…
listopada 14, 2020

NATJEČAJ za dodjelu »Nagrade za promicanje prava djeteta« u 2020. godini.

Dana 9. listopada 2020. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA