Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Galovac proslavio svoj dan

Posted On Petak, 28 rujna 2018 17:16

 

Svečanom sjednicom općinskog vijeća i otkrivanjem Trga sa spomenikom poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, Općina Galovac obilježila je u petak, 28. Rujna 2018. Godine  Dan općine i blagdan svog zaštitnika svetog Mihovila.

O učinjenom u proteklom razdoblju govorio je načelnik Marin Gulan koji je rekao kako se u zadnjih nekoliko godina u ovoj općini osjećaju pozitivni pomaci. Naveo je kako je uz pomoć županijske razvojne agencije ZADRE NOVE pripremljen projekt Sanacije zgrade Centra okupljanja u zajednici, uređen je  Trg koji je danas otvoren i čiju izgradnju je pomoglo Ministarstvo graditeljstva, a u sklopu projekta IRENE modernizirana je rasvjeta zamjenom ukupno 134 rasvjetnih tijela takozvanim štednim rasvjetama. Načelnik Gulan je napomenuo kako se nada da će u naredne dvije godine takvim rasvjetnim tijelima biti pokriven i ostatak općine. U planu je i sanacija općinske zgrade, izrada grba općine, ponovno pokretanje nogometnog kluba kako bi djeca imala mogućnost bavljenja sportom, donosi se nova  strategija razvoja, a ponovno je apliciran i projekt za izgradnju dječjeg vrtića. Načelnik Marin Gulan istaknuo je i kako je na javnim radovima lani zaposleno 12 Galovčana te kako se počeo razvijati seoski turizam te je izgrađeno preko 30 kuća s bazenom.

Na turizam  se vezao i zamjenik župana Šime Vicković koji je pozdravljajući u ime župana Božidara Longina rekao da Galovac ide u dobrom smjeru razvoja čemu govori u prilog podatak o ostvarenih 3850  noćenja i brojka od 558 gostiju. „ Mještani su ovdje osjetili u kojem smjeru treba ići. Vidimo i brojna gradilišta što znači da je Galovac na pravom putu. Zato dajem načelniku Marinu punu podršku , a mi ćemo vam zajedno sa našim ustanovama kao i do sada biti na raspolaganju. Mi u Županiji imamo razumijevanja i pružamo pomoć svim onim kvalitetnim aktivnostima lokalne samouprave čijim ostvarenjem će žiteljima  biti pružena prilika za bolji i kvalitetniji život“, rekao je Šime Vicković.

Svečanoj sjednici prethodilo je otkrivanje 8 i pol tona teškog spomenika na kojem su ispisana imena 6 poginulih Galovčana u Domovinskom ratu te odavanje počasti poginulima  polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća podno spomenika.

 

Pročitano 3545 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA