Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

Posted On Srijeda, 26 rujna 2018 15:48

Nakon aktualnog sata kojeg su obilježila brojna pitanja županijskih vijećnika, vijećnici Županijske skupštine raspravljali su o više točaka dnevnog reda među kojima je bilo i Izvješće o radu upravnih tijela Zadarske županije za prvih 6 mjeseci ove godine.  Iz podnesenih izvješća upravnih tijela Zadarske županije vidljivo je da su u razdoblju siječanj – lipanj 2018. godini upravna tijela Zadarske županije obavila zadaće i poslovne aktivnosti predviđene Programom rada za 2018. godinu, a u skladu s nadležnostima iz samoupravnog djelokruga područne samouprave. Prihvaćen je i proračun za polugodišnje razdoblje. Županijski proračun je stabilan,   411 milijuna kuna je ostvarenih prihoda tj. 45 posto od planiranog i manjak prihoda od 5 milijuna kuna, ali i preneseni višak od 58,2 milijuna . Kad se sve to zbroji  rezultat poslovanja izvještajnog razdoblja iznosi višak prihoda od 53,2 milijuna kuna, od toga se 24 milijuna kuna odnosi na Zadarsku županiju, a 29 na proračunske korisnike.

Prihvaćeno je i Izvješće o poslovanju Županijske uprave za ceste, kako za prošlu godinu tako i za prvih 6 mjeseci ove godine. Nakon dugo godina ŽUC je prvo polugodište završio s viškom prihoda,  ostvaren je je prihod 79.43 posto više iz razloga što je iz države, dakle iz državnog proračuna preko županije, uplaćeno 2 i pol milijuna iz resornog ministarstva  u svrhu saniranja posljedica elementarnih nepogoda,  a nakon toga realizirano je još 7 i pol milijuna interventnih sredstava.

Na prijedlog Upravnog vijeća Narodnog muzeja Zadar, vijećnici su većinom glasova donijeli Odluku o razrješenju ravnateljice Narodnog muzeja Zadar Renate Peroš i njenom imenovanju vršiteljicom dužnosti ove ustanove. Naime, Upravno vijeće ove ustanove nedavno je poništilo  natječaj za ravnatelja/ravnateljice  Narodnog muzeja Zadar u kojem je uočena proceduralna pogreška, odnosno izostavljen je poziv i poveznica na internetsku stranicu Ministarstva  hrvatskih branitelja, a sadašnjoj ravnateljici krajem mjeseca ističe četverogodišnji mandat.

Na današnjoj sjednici vijećnica Marijana Botić zatražila je aktiviranje svog mandata u Županijskoj  skupštini, čime njen dosadašnji zamjenik Kristijan Kotlar prestaje obnašati dužnost u ovom predstavničkom tijelu.

Vijećnici su također donijeli Odluku o osiguranju financijskih sredstava Zadarske županije za lokalno sufinanciranje Centra za gospodarenje otpadom „Biljane Donje“ kojom će Zadarska županija osigurati u proračunu  sredstva u visini do najviše 23% od iznosa udjela lokalnog sufinanciranja od 56.054.459,19 kuna, što iznosi najviše 12.892.525,61 kuna.

Na sjednici je doneseno više odluka o davanju koncesija na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje luka posebnih namjena na Silbi, Ižu, Molatu, Ugljanu, Dugom otoku i Istu.

Na prijedlog vijećnika Drage Čuline, vijećnici su danas donijeli Odluku o davanju zahvalnosti Luki Modriću  za izniman doprinos u promicanju Republike Hrvatske i Zadarske županije u svijetu kroz vrhunska postignuća u njegovoj iznimnoj športskoj karijeri te će mu biti uručena Povelja zahvalnosti.

Pročitano 1891 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA