Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dan općine Novigrad: Aglomeracija Novigradsko more jedan od ključnih projekata

Posted On Ponedjeljak, 06 kolovoza 2018 11:31

 

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća održanoj u podnožju tvrđave Fortica, u Novigradu je obilježen Dan općine, ujedno i 25. obljetnica njezina utemeljenja. Općina u čijem su sastavu naselja Novigrad, Pridraga i Paljuv u proteklom je razdoblju znatno podigla razinu infrastrukture, a zamjetan je i sve snažniji razvoj turizma.

Načelnik Joso Klapan izvijestio je o ključnim projektima koji su odrađeni tijekom posljednjih godinu dana. Konačno je završen tehnički pregled za vodovod Novigrad - Paljuv koji bi trebao znatno podići standard i kvalitetu života. Kao jedan od važnijih projekata istaknuo je 16,5 milijuna kuna vrijednu obnovu državne ceste Smilčić – Pridraga. U suradnji s Ministarstvom kulture i Konzervatorskim odjelom Zadar okončali su još jedan ciklus popločavanja Novigrada, a očekuju ih arheološki radovi na tvrđavi Fortica i postava pomorske zbirke u muzeju te uređenje osvita u crkvi Porođenja Blažene Djevice Marije. Vrijednost projekata je 950.000 kuna.

„Redovno se javljamo na natječaje iz programa ruralnog razvoja. Trenutačno apliciramo za Dom kulture u Novigradu i mrtvačnicu u Pridragi. Na ostale aktualne natječaje prijavili smo i Poduzetničku zonu Pridraga, reciklažno dvorište u Novigradu te nabavku kanti za otpad i spremnika. Pripremamo i projekte za natječaje ministarstva turizma i kulture“, naglasio je Klapan.

Župan Zadarske županije Božidar Longin podsjetio je kako Županija u okvirima svojih mogućnosti pomaže u projektima svih jedinica lokalne samouprave. Tako je u protekloj godini pomogla Općini Novigrad u izgradnji vodovodne mreže u Paljuvu, sanaciji pomorskog dobra te deponija kao i brojne druge aktivnosti.

„Ovo područje značajno je prije svega zbog svoje prirodne ljepote. Prirodu treba sačuvati te je stoga pokrenuta i izrada zajedničkog Plana upravljanja Natura 2000 područja Novigradskog i Karinskog mora te Značajnog krajobraza Kanjona Zrmanje u čemu sudjeluje naša ustanova Natura Jadera“, rekao je Longin dodavši kako je Novigradska dagnja jedan od najpoznatijih 'brendova' naše županije, a da bi ona ostala takva i u budućnosti, potrebno je očuvati Novigradsko more od bilo kakvih zagađenja.

„Stoga smo u suradnji s Hrvatskim vodama i JLS-ima koji gravitiraju Novigradskom moru pokrenuli projekt, buduće aglomeracije Novigradsko more - Ravni kotari. Rješavanje problematike vodovoda i odvodnje na prostoru cijele Zadarske županije postavio sam kao jedan od prioriteta u ovom mandatu i na tome sustavno radimo od prvog dana“, poručio je Longin.

Dobitnici Godišnjih priznanja Općine Novigrad:

Udruga konopaša Pridraga; Udruga žena sv. Katarina Novigrad; KUD Luzarica Pridraga; NK Hajduk Pridraga; mlada športašica - kickboksačica Martina Buterin, višestruka državna prvakinja koja u rujnu odlazi na Svjetsko prvenstvo u Italiju; mladi športaš - kickboksač Filip Čulina, višestruki državni prvak koji također u rujnu odlazi na Svjetsko prvenstvo u Italiju. mlada športašica Tea Pedić, hrvatska nogometna reprezentativka.

 

Pročitano 1109 puta

Zadnje objave

listopada 15, 2020

NAJAVA 20. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

20. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. listopada…
listopada 14, 2020

NATJEČAJ za dodjelu »Nagrade za promicanje prava djeteta« u 2020. godini.

Dana 9. listopada 2020. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i…
listopada 06, 2020

Čestitke Robertu Košti na nagradi na Festivalu Mali Marulić

Novo priznanje za Kazalište lutaka Zadar. Na 13. Festivalu hrvatske drame za djecu Mali…
Braća Fantela
listopada 05, 2020

Župan čestitao braći Fantela na europskoj bronci

Trofejni zadarski jedriličari, braća Šime i Mihovil Fantela vrlo izazovnu 2020. godinu…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA