Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan Općine Kali: Uskoro izgradnja ribarske luke u Lamjani

Posted On Ponedjeljak, 13 kolovoza 2018 08:58

 

Svečanom sjednicom obilježen je Dan općine Kali i blagdan Sv. Lovre, nebeskog zaštitnika najvećeg ribarskog mjesta u Zadarskoj županiji. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Lovre Vidov, da bi o razvojnim programima govorio načelnik općine Marko Kolega. On je uz ribarstvo, po kojemu je mjesto Kali nadaleko poznato, posebno naglasio važnost razvoja infrastrukture, prije svega vodovoda i odvodnje, na čemu se već uvelike radi projektom 'Aglomeracija Preko - Kali'.

"Ukupna vrijednost projekta 'Aglomeracija Preko - Kali' je veća od 150 milijuna kuna, te je u visokoj fazi realizacije. To je projekt na kojem radimo godinama u suradnji s Općinom Preko i očekujemo potpisivanje ugovora o financiranju tijekom prvog kvartala iduće godine. Izgradnja će se u najvećoj mjeri financirati europskim sredstvima, a rješavanje problematike vodovoda i odvodnje od vitalnog je značaja za naše stanovnike, ali i dodatan zamašnjak za razvoj turizma", poručio je Kolega posebno istaknuvši odličnu suradnju svih otočnih načelnika, kao i dobar te partnerski odnos sa Zadarskom županijom.

Zamjenik župana Šime Mršić istaknuo je da je Zadarska županija predvodnik ribarstva i marikulture u Hrvatskoj, a da veliku zaslugu u tome imaju Kaljani sa svojom ribarskom flotom koja je najveća na Jadranu, ali i kao pioniri uzgoja tune u Hrvatskoj. Posebno je naglasio važnost izgradnje dviju ribarskih luka na području naše županije, u Gaženici te u uvali Vela Lamjana u Kalima vrijednih oko 60 milijuna kuna.

"Za razvoj ribarstva, kao i za svaki razvoj općenito, od presudne je važnosti kvalitetna infrastruktura. Stoga je Županija na čelu sa županom Božidarom Longinom, pokrenula aktivnosti za realizaciju ulaganja u ribarske luke i iskrcajna mjesta. Nedavno je stiglo i zeleno svjetlo za izgradnju ribarskih luka, a sredstva su osigurana kroz EU fondove, točnije kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo. Vrijednost cjelokupnih radova iznose - gotovo 37 milijuna kuna za luku Lamjana i 24 milijuna kuna za ribarsku luku Gaženica. Uz sve razvijeniji turizam, Kaljani doista imaju dosta razloga za optimizam", naglasio je zamjenik Mršić.

 

Pročitano 1146 puta

Zadnje objave

listopada 21, 2020

Započela provedba projekta CUHaCHA - „EnhanCing Sustainable ToUrism Development through Culinary HeritAge“

Tradicionalna hrana oduvijek je igrala ključnu ulogu u kreiranju kulturološkog nasljeđa.…
listopada 15, 2020

NAJAVA 20. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

20. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. listopada…
listopada 14, 2020

NATJEČAJ za dodjelu »Nagrade za promicanje prava djeteta« u 2020. godini.

Dana 9. listopada 2020. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i…
listopada 06, 2020

Čestitke Robertu Košti na nagradi na Festivalu Mali Marulić

Novo priznanje za Kazalište lutaka Zadar. Na 13. Festivalu hrvatske drame za djecu Mali…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA