Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Poziv za cijepljenje protiv COVID-a 19

Posted On Utorak, 01 lipnja 2021 15:28

Zavod za javno zdravstvo Zadar u suradnji s Domom zdravlja Zadarske županije organizira  cijepljenje za sve stanovnike koji se još uvijek nisu stigli naručiti, a u svrhu još bolje  promocije cijepljenja. Cijepljenje će se organizirati 7. lipnja 2021 godine u vremenu od 8 do 12 sati i od 15 do 19 sati na punktu ŠRC Višnjik (Press centar, dvorana Krešimira Ćosića) , a predviđeno je cijepiti 800 stanovnika Pfizer cjepivom. Svi zainteresirani mogu se prijaviti  online  kroz sljedeću poveznicu: https://outlook.office365.com/owa/calendar/G918bb5a67abd4dd6b74fc358507b69e0@zzjzzadar.onmicrosoft.com/bookings/

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, e-poštu, telefonski broj, datum i godinu rođenja te MBO (matični broj osiguranika). Podsjećamo građane da se pridržavaju termina u kojem su naručeni,  kako bi se izbjeglo stvaranje gužve na punktu za cijepljenje.

„ Do sada je prvu dozu cjepiva primilo 36 posto stanovnika Zadarske županije, a drugu oko 13 posto što je kao i na razini cijele Hrvatske. Zadovoljni smo procijepljenošću, no želja nam je cijepiti i više kako bismo što prije suzbili epidemiju. Svjesni  smo činjenice da neki stanovnici još nisu dobili svoj termin ili  dvoje oko cijepljenja te smo odlučili  na brz i jednostavan način na jedan dan organizirati cijepljenje kako bi potakli stanovništvo na još veći odaziv. Inače  nastavljamo s cijepljenjem kao i do sada, odnosno osoba koja se želi cijepiti treba se javiti svom obiteljskom liječniku  koji dalje planira termin cijepljenja ili se prijaviti putem platforme cijepiSe.zdravlje.hr  ili, pak,  na e-mail adresu Zavoda za javno zdravstvo  cijepljenjecovidzadar@zjz-zadar.hr“, rekao je voditelj Službe za epidemiologiju dr. Alan Medić.

Do sada je na području naše županije utrošeno 72.951 doza cijepiva, od čega 49.516 Pfizera, 14.800 Astra Zenece,8.340 Moderne i 295 Janssena.

Od danas se u Hrvatskoj izdaju covid-putovnice. EU digitalnu covid-potvrdu izdaje Ministarstvo zdravstva, a  potvrda se može zatražiti on-line putem portala e- Građani ili fizički u podružnicama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. HZZO potvrdu izdaje u papirnatom obliku ili je dostavlja elektroničkom poštom. Potvrdu mogu dobiti osobe koje su se cijepile cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane HALMED-a; osobe s negativnim nalazom PCR testa ili brzog antigenskog testa te osobe koje su nedavno preboljele COVID-19.

Cijepljenim osobama potvrda će vrijediti 210 dana od dana cijepljenja drugom (ili jedinom) dozom cjepiva. Cijepljenima prvom dozom potvrda vrijedi 42 dana za Pfizerovo i 84 dana za AstraZenecino cjepivo. U svim slučajevima potvrdu se može zatražiti 22. dan od primanja cjepiva.

U slučaju kada se potvrda izdaje na temelju negativnog testa, on ne smije biti stariji od 48 sati, a potvrda će vrijediti 48 sati od uzimanja uzorka.

Osoba koja je preboljela COVID-19 može dobiti potvrdu 11. dan od datuma prvog pozitivnog PCR testa. Potvrda je valjana 180 dana od tog datuma.

Pročitano 529 puta

Zadnje objave

lipnja 11, 2021

U Tivtu održan 2. sastanak u sklopu provedbe projekta Cuhacha

U sjedištu Općine Tivat, 10. i 11. lipnja 2021. godine održan je 2. sastanak partnera…
Župan Longin, u pratnji novog načelnika Općine Tkon Anđela Palaška i njegovog prethodnika Goran Mušćeta, obišao je završne radove na novoj trajektnoj luci
svibnja 27, 2021

Župan u obilasku završnih radova na novoj trajektnoj luci u Tkonu

Župan Božidar Longin, u pratnji novog načelnika Općine Tkon Anđela Palaška i njegovog…
svibnja 17, 2021

Javni poziv za sudjelovanje na radionicama i natječaju za odabir promotivnih artikala i suvenira

Projekt: Centar izvrsnosti Cerovačke špilje – održivo upravljanje prirodnom baštinom i…
svibnja 13, 2021

Dovršen sustav navodnjavanja Lišansko polje: Stvaramo uvjete za konkurentnu i održivu poljoprivrednu proizvodnju

Zadarska županija ozbiljno napreduje u poljoprivrednoj proizvodnji. Uz već dovršeni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA