Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Manji broj novooboljelih, u dva dana zaprimljeno 3400 zahtjeva za propusnicama

Posted On Srijeda, 23 prosinca 2020 10:06

Na području Zadarske županije imamo 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Novooboljele osobe izolaciju provode na područjima gradova Zadar(34), Benkovac(5), Biograd(2) i  Obrovac(1) te općina Bibinje(1), Gračac(1), Kali(1), Novigrad(2), Pašman(2), Poličnik(2), Posedarje(1), Preko(1), Privlaka(5), Ražanac(1), Sukošan(1), Sv.Filip i Jakov(2), Škabrnja(3) i Vir(2).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je ukupno 372 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 2273 osobe, a od koronavirusa oporavilo se 211 osoba. U ovome trenutku aktivno je 639 slučajeva zaraze koronavirusom.

U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru preminuo je 89-godišnji muškarac, korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Zadar.

Na svim COVID odjelima zadarske opće bolnice hospitalizirano je 67 bolesnika od kojih je 10 na respiratoru, u biogradskoj bolnici smješteno je 26 pacijenata oboljelih od COVID-a 19, a u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan koronavirusom zaraženo je 28 pacijenata.

Od danas je na snazi Odluka  o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj. Stožer civilne zaštite Zadarske županije do jutros u 8 sati zaprimio je 3.400 zahtjeva preko sustava e-građani i preko maila, a izdano je 2112 propusnica.

Još jednom napominjemo:

 

Zahtjev za izdavanje PROPUSNICE treba sadržavati: 

1. Ime i prezime
2. OIB;
3. Adresa stanovanja(ulica i kućni broj, mjesto/grad, županija);
4. Relacija putovanja(mjesto/grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja);
5. Obrazloženje opravdanosti zahtjeva (pružanje medicinske skrbi, putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, drugi opravdani razlog).

Zahtjevi za izdavanje e-propusnica podnose se prvenstveno putem aplikacije e-građani, a ukoliko ju netko od građana nema onda na adresu e-pošte epropusnice@zadarska-zupanija.hr

Stožer Civilne zaštite Zadarske županije, odobrava Propusnice, samo u DVA slučaja:

  1. Za pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb (zahtjev za Propusnicu se podnosi Županijskom stožeru civilne zaštite prema prebivalištu ili boravištu osobe koja treba medicinsku skrb, u prilogu je obvezan dokaz o naručivanju ili neka druga medicinska dokumentacija)
  2. Putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće (zahtjev za Propusnicu se podnosi Županijskom stožeru civilne zaštite prema prebivalištu ili boravištu osobe koja traži propusnicu, u prilogu je obvezna potvrda ili izjava poslodavca)

U svim ostalim slučajevima, Propusnice odobrava Ravnateljstvo Civilne zaštite RH i ti se Zahtjevi šalju na propusnice@rdd.gov.hr, Info telefon je 0800-8090

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

 

prosinac

Pročitano 261 puta

Zadnje objave

siječnja 07, 2021

Župan čestitao Božić episkopu Nikodimu i pravoslavnim vjernicima

Župan Božidar Longin uputio je božićnu čestitku episkopu dalmatinskom Nikodimu Kosoviću i…
prosinca 31, 2020

Županov posjet djelatnicima granične policije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Mršić u pratnji načelnika Policijske uprave…
prosinca 24, 2020

Dodijeljene nagrade najboljim ribolovcima Zadarske županije

Tradicionalno proglašenje najboljih ribolovaca Zadarske županije koje već 16. godinu…
prosinca 24, 2020

Betlehemsko svjetlo u Zadarskoj županiji

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je u Zadarsku županiju! Mladi izviđači iz Udruge izviđača…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA