Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zaposlenih u Zadarskoj županiji: 1642 osobe više

Posted On Ponedjeljak, 24 srpnja 2017 12:44

Na prvom javnom kolegiju zadarskoga župana Božidara Longina iznešeni su i podaci o broju nezaposlenih odnosno zaposlenih osoba na području Zadarske županije. Situacija je dosta dobra - kazao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Ante Vukašina:

Prema podacima Zavoda za zapošljavanje na dan 30.6. bilo je nezaposlenih osoba 4461 osoba što je 992 osobe manje nego na isti datum lani, a kad gledamo 2015.-u to je oko 2 tisuće osoba manje - naveo je Vukašina na kraju kolegija.

Još bitniji podatak je onaj što se tiče broja zaposlenih, smatra Vukašina: To su podaci prema HZ za mirovinsko osiguranje. Na dan 30.6. u Zadarskoj županiji bilo je zaposleno 56 655 osoba, što je za 1642 osobe više nego što je bilo prošle godine. Znači da se situacija dobro razvija u tom dijelu , to je bitno i za naš proračun i za proračun jedinica lokalne samuoprave ali i za naše građane - kazao je pročelnik za gospodarstvo.

Na prvom Kolegiju donesena je uz ostalo i Odluka o osnivanju i imenovanju načelnika, zamjenika načelnika i članova Stožera civilne zaštite Zadarske županije, što je župan Longin ocijenio važnim, vezano za aktualna zbivanja na požarištima ovih dana.

U Stožer civilne zaštite Zadarske županije imenuju se: 1. ŠIME VICKOVIĆ, zamjenik Župana, načelnik 2. ŽELJKO ŠOŠA, županijski vatrogasni zapovjednik, zamjenik načelnika 3. DAVOR LONIĆ, pročelnik Upravnog odjela za razvoj i europske procese, član 4. BERNARD MARUNA, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, član 5. OLIVIO MEŠTROVIĆ, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, komunalne poslove i zaštitu okoliša, član 6. ANTE VUKAŠINA, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, član 7. SINIŠA FILIPOVIĆ, pročelnik Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Područnog ured Zadar, član 8. NEVEN PAŠKALIN, načelnik Policijske uprave zadarske, član 9. MAKSIMILJAN BABIĆ, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanice Zadar, član 10. LEONARDO LISICA, zapovjednik Operativnog tima za radio vezu Zadarske županije, član 11. BORE GALAC, ravnatelj Društva Crvenog križa Zadarske županije, član 12. RENATA BEK, ravnateljica Doma zdravlja Zadarske županije, članica 13. PREDRAG ORLOVIĆ, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, član 14. ŽELJKO ČULINA, ravnatelj Opće Bolnice Zadar, član 15. ALAN MEDIĆ, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, član 16. ALEMKA ŠIMIČEVIĆ, viša veterinarska inspektorica Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane, Odjel Veterinarski ured Šibenik, Ispostava Zadar, članica 17. IVAN PEŠA, samostalni građevinski inženjer Vodnogospodarske ispostave za mali sliv„Zrmanja - Zadarsko primorje“ u Hrvatskim vodama, član 18. RADOSLAV GUDELJ, direktor tvrtke „Ceste Zadarske županije“ d.o.o. Zadar, član.

IZVOR: radio.hrt.hr/radio-zadar

Pročitano 1982 puta

Zadnje objave

rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA