Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Projekt ERASMUS+ za razvoj socijalnih usluga u ruralnim krajevima

Posted On Utorak, 19 rujna 2017 15:40

U utorak, 19. rujna 2017. godine u Velikoj vijećnici Doma županije održan je sastanak sa partnerima na projektu ERASMUS+ u sklopu međunarodne suradnje LAG-a BURA, francuske regije Bretagne i češkog Plzenskog kraja. Zamjenik župana Šime Mršić sa suradnicima, pročelnikom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Bernardom Marunom, pomoćnicom pročelnika za zdravstvo i socijalnu skrb Dubravkom Dragaš i pomoćnicom pročelnika za razvoj i europske procese Nikolinom Miočić, uvodno za strane goste koji su po prvi put u Hrvatskoj, predstavio opće podatke o Zadarskoj županiji.

„Svim sudionicima želim uspješna izlaganja, konstruktivne rasprave te ugodan boravak u našoj županiji te se nadam da ćete se, kao nama posebno dragi gosti, s radošću vraćati u Zadarsku županiju otkrivajući sve ljepote ovog prostora.“ - rekao je zamjenik župana Šime Mršić, nakon čega je uslijedila prezentacija projekta Foster Children Rights - promicanje prava djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Ovaj projekt je predstavila voditeljica projekta Nikolina Miočić, čiji je glavni cilj osigurati učinkovitu provedbu standarda EU u provedbi prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji u Zadarskoj županiji. U sklopu projekta održano je ukupno 11 radionica namijenjenih pedijatrima, medicinskom osoblju, ostalim stručnjacima koji se bave djecom, roditeljima djece s teškoćama u razvoju i široj javnosti. Uz brojne aktivnosti koje su provodili Društvo Naša djeca Zadar, Caritas Zadarske nadbiskupije, Volonterski centar Zadar i Udruga odgajatelja predškolske djece Maraške, obilježen je Međunarodni dan djedova i baka u Gradskoj knjižnici Zadar, Okrugli stol na temu Prava djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji u Domu Zadarske županije te je na zadarskom Forumu obilježen je Dan igre.

Dubravka Dragaš je partnere na projektu ERASMUS+ upoznala sa glavnim aktivnostima programa Pomoć u kući, kojeg Zadarska županija provodi od 2005. godine, te provedbu ovog programa pružanja socijalnih usluga u kući, u suradnji sa Ministarstvom zdravstva, jedinicama lokalne samouprave i domovima za stare i nemoćne, sufinancira iznosom od 400.00,00 kuna godišnje.

LAG Bura, MAS Sv. Jana z Nepomuku iz Češke i Syndicat de Lorge iz Francuske započeli su suradnju na projektu Erasmus+ s ciljem razmjene iskustava i poboljšanja socijalnih usluga u ruralnim krajevima. Projekt pod nazivom „Education of decision-makers and social services providers – quality in care“ (Edukacija donositelja odluka i pružatelja socijalnih usluga-briga o kvaliteti) financira se iz sredstava EU. Konferencija i prvi sastanak radne skupine održani su od 21. do 28. ožujka 2017. u Českoj u mjestu Spálené Poříčí. LAG BURA je boravio od 16. do 23. svibnja 2017. u Francuskoj. Zatim su jednotjedni boravak u francuskoj pokrajini Bretagne organizirali partneri iz Syndicate de Lorge, predstavnici općina Ploeuc l’Hermitage, Plaintel, Saint Carreuc i Le Bodeo. U sklopu ovoga projekta LAG Bura je ugostio projektne partnere iz Češke i Francuske u razdoblju od 17. do 24. rujna 2017. u Zadarskoj županiji. Predviđene su posjete ustanovama socijalne skrbi u našem ruralnom kraju, pravi se konačna usporedba koja uključuje sva tri sustava, navode se primjeri dobre prakse koji mogu poslužiti kao model primjene socijalnih usluga

Pročitano 3582 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA