Ministar Krstičević i župan Longin obišli Gračac

Posted On Četvrtak, 01 ožujka 2018 08:18

Župan Zadarske županije Božidar Longin danas je u Gračacu, s načelnicom općine Natašom Turbić, ugostio potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića i načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Mirka Šundova. Oni su, u pratnji zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadnog generala Siniše Jurkovića i zapovjednika Gardijske motorizirane brigade HKoV-a brigadnog generala Tihomira Kundida te ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragana Lozančića, posjetili pripadnike HV-a koji već nekoliko dana na tom području pomažu u sanaciji problema uzrokovanih snijegom.
U zgradi Općine Gračac održan je sastanak na kojem se razgovaralo o trenutnoj situaciji na terenu, kao i o prijedlogu mjera i radnji koje će se poduzeti u cilju normalizacije stanja na širem području općine. Uz predstavnike općine, županije i MORH-a, sastanku su nazočili predstavnici DUZS-a, policije, vatrogasaca, HGSS-a, Crvenog križa i komunalnih tvrtki koje rade na održavanju prometnica.  

Ministar Krstičević tom je prigodom zahvalio vojnicima, dočasnicima i časnicima na predanom radu u ovim iznimnim okolnostima u zadnjih nekoliko dana, naglasivši kako je ponosan biti ministar vojske koja pomaže ljudima kad im je to najpotrebnije. Na terenu je, posljednjih nekoliko dana, angažirano više od 500 pripadnika OS RH s 40-ak radnih strojeva i 30-ak motornih vozila.

“Sve aktivnosti koje provodimo dokaz su da se i kroz ovu elementarnu nepogodu ostvarila sinergija s lokalnom zajednicom i drugim institucijama te da su u sustav Domovinske sigurnosti uključene sve nadležne službe na terenu. U zajedništvu, solidarnosti i partnerstvu nosimo se sa svim ugrozama i opasnostima. Spremni smo, kao i uvijek, pomoći svom narodu, bilo gdje i bilo kada, kada to zatreba“, istaknuo je ministar Krstičević.

Župan Zadarske županije Božidar Longin naglasio je kako je najvažnije u ovakvim situacijama djelovati zajednički, što se pokazalo djelotvornim, s obzirom da od posljedica ove elementarne nepogode, koja je najviše zahvatila Liku i Gorski Kotar, nije bilo stradalih.

''Mi već djelujemo kao jedna uhodana ekipa. Nažalost, ovo je već treći put u posljednjih nekoliko mjeseci, jer nakon požara i poplava sada imamo i ovu probleme sa velikom količinom snijega. Ono što je najvažnije nitko nije stradao, panike nije bilo, a svi odrađuju svoj posao", poručio je Longin.

Načelnica Općine Gračac Nataša Turbić zahvalila je ministru Krstičeviću i generalu Šundovu na angažmanu Hrvatske vojske te je pozvala sve raspoložive snage na terenu da se priključe pružanju pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena jer je u ovom trenutku, istaknula je, još mnogo zaselaka na području Općine Gračac zatrpano snijegom.

Nakon sastanka u općini i obilaska pripadnika HV-a, izaslanstvo Zadarske županije predvođeno županom Longinom, pročelnikom Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Danielom Segarićem te pročelnikom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Bernardom Marunom uručilo je Crvenom Križu u Gračacu pakete s prehrambenim namirnicama, koji će biti dostavljeni stanovnicima na prometno izoliranim područjima.

Pročitano 163 puta
ožujka 19, 2018

Letački program „Pukovnik Mirko Vukušić“

U povodu Dana postrojbe 93. zrakoplovna baza organizira Letački program „Pukovnik Mirko…
ožujka 15, 2018

Predstavljen program kreditiranja obiteljskog smještaja „Welcome“

U organizaciji Županijske komore Zadar održan je četvrti po redu Regionalni forum…
ožujka 14, 2018

Najava radionice pletenja maslinovih grančica

U povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, Etnološki odjel i Pedagoška služba Narodnog…
ožujka 09, 2018

Sjednica Radne skupine za odnose s javnošću: Zajedničkim projektima jačati kapacitete i komunikaciju s građanima

Prepoznajući važnost dobrog dijaloga s medijima i zainteresiranom javnošću Izvršni odbor…
ožujka 08, 2018

ŽUPAN I SURADNICI POSJETILI OPĆINU STARIGRAD

Župan Božidar Longin sa svojim suradnicima, zamjenicima župana i pročelnicima Upravnih…