Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Među nagrađenim školama u Šangaju i Strukovna škola Vice Vlatkovića

Posted On Utorak, 21 studenoga 2017 16:13

Na Svjetskom natjecanju u edukacijskoj robotici, natjecanju koje se od 2002. godine održava u Kini, a u posljednje 4 godine na njemu sudjeluje 20-ak zemalja iz cijelog svijeta, sudjeluju i učenici zadarske Strukovne škole Vice Vlatkovića. Na svjetsko natjecanje dolaze najbolje ekipe u tri dobne skupine - niži razredi osnovne škole, viši razredi osnovne škole i srednjoškolci, a natječu se u 5-6 kategorija. Ove godine na svjetskom natjecanju sudjeluju tri ekipe iz Hrvatske, dvije ekipe iz Bosne i Hercegovine i jedna ekipa iz Srbije.

Na Svjetskom natjecanju u edukacijskoj robotici, natjecanju koje se od 2002. godine održava u Kini, a u posljednje 4 godine na njemu sudjeluje 20-ak zemalja iz cijelog svijeta, sudjeluju i učenici zadarske Strukovne škole Vice Vlatkovića. Na svjetsko natjecanje dolaze najbolje ekipe u tri dobne skupine - niži razredi osnovne škole, viši razredi osnovne škole i srednjoškolci, a natječu se u 5-6 kategorija. Ove godine na svjetskom natjecanju sudjeluju tri ekipe iz Hrvatske, dvije ekipe iz Bosne i Hercegovine i jedna ekipa iz Srbije.Fokusiranost timova iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine i želja da ostvare što bolje rezultate zaista je motivirajuća, izvijestio je Paolo Zenzerović. Na WER natjecanju se osim nagrada za osvojena prva tri mjesta u Brick robot kategoriji dodjeljuju i druge nagrade.Posebno je zanimljiva WER video kategorija u kojoj timovi moraju osmisliti i snimiti video o sebi i robotici. Nagrade se dodjeljuju za najbolji timski video, najkreativniji video, najbolju prezentaciju i najbolje editirani video. Ekipe iz naših zemalja dobile su nagrade u svakoj od kategorija! U kategoriji najbolji timski video nagradu je osvojila OŠ Vrhbosna iz Sarajeva (BiH), za najkreativniji video je nagrađena OŠ Suljo Čilić iz Jablanice (BiH), za najbolju prezentaciju OŠ Julija Klovića iz Zagreba (HR) i za najbolji editing OŠ Primošten iz Primoštena (HR).


Na natjecanju se dodjeljuju i nagrade za najbolju prezentaciju svoje zemlje i rada u robotici, a među tri dobitnika ove nagrade našla se i škola „Politehnika - škola za nove tehnologije" iz Beograda (SRB)!Međutim, ovo nije kraj našim nagradama! U posebnim kategorijama predsjenik WER organizacije odabire timove koji su pokazali posebnu kreativnost u rješavanju problema, te izuzetno znanje o WER natjecanju. Dvije su škole dobile nagrade - SŠ Vice Vlatkovića iz Zadra (HR) nagrađena je nagradom za izuzetan doprinos tima na natjecanju, a OŠ Suljo Čilić iz Jablanice (BiH) nagradom za timski rad i doprinos natjecanju!
Popis svih dobivenih nagrada:

Posebna nagrada za izvanredan doprinos za razvoj WER natjecanja i robotičke zajednice - IRIM - Croatian Makers
Najbolji timski WER video - OŠ Vrhbosna, Sarajevo, BiH
Njakreativniji WER video - OŠ Suljo Čilić, Jablanica, BiH
Najbolja prezentacija u WER videu - OŠ Julija Klovića, Zagreb, HR
Najbolji editing u WER videu - OŠ Primošten, Primošten, HR
Najbolja prezentacija svoje zemlje i rada u robotici - Politehnika - škola za nove tehnologije, Beograda, SRB
Posebna nagrada za izuzetan doprinos tima na natjecanju - SŠ Vice Vlatkovića, Zadar, HR
Posebna nagrada za timski rad i doprinos natjecanju - OŠ Suljo Čilić, Jablanica, BiH

IZVOR: 057info

Pročitano 725 puta

Zadnje objave

siječnja 22, 2019

Odana počast u Kašiću, Islamu Latinskom, Posedarju i Masleničkom mostu

U nastavku obilježavanja 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica 93., danas…
siječnja 22, 2019

Obiježen Dan općine Jasenice

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je Dan općine Jasenice koji se slavi u…
siječnja 22, 2019

Kninjani osvojili memorijalni turnir u sjedećoj odbojci

Sportskim događanjima započelo je obilježavanje 26. obljetnice Vojno redarstvene…
siječnja 21, 2019

Svečano obilježena 26. obljetnica VRO Maslenica

U Zadru je danas održana središnja svečanost obilježavanja 26. obljetnice…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA