Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Među nagrađenim školama u Šangaju i Strukovna škola Vice Vlatkovića

Posted On Utorak, 21 studenoga 2017 16:13

Na Svjetskom natjecanju u edukacijskoj robotici, natjecanju koje se od 2002. godine održava u Kini, a u posljednje 4 godine na njemu sudjeluje 20-ak zemalja iz cijelog svijeta, sudjeluju i učenici zadarske Strukovne škole Vice Vlatkovića. Na svjetsko natjecanje dolaze najbolje ekipe u tri dobne skupine - niži razredi osnovne škole, viši razredi osnovne škole i srednjoškolci, a natječu se u 5-6 kategorija. Ove godine na svjetskom natjecanju sudjeluju tri ekipe iz Hrvatske, dvije ekipe iz Bosne i Hercegovine i jedna ekipa iz Srbije.

Na Svjetskom natjecanju u edukacijskoj robotici, natjecanju koje se od 2002. godine održava u Kini, a u posljednje 4 godine na njemu sudjeluje 20-ak zemalja iz cijelog svijeta, sudjeluju i učenici zadarske Strukovne škole Vice Vlatkovića. Na svjetsko natjecanje dolaze najbolje ekipe u tri dobne skupine - niži razredi osnovne škole, viši razredi osnovne škole i srednjoškolci, a natječu se u 5-6 kategorija. Ove godine na svjetskom natjecanju sudjeluju tri ekipe iz Hrvatske, dvije ekipe iz Bosne i Hercegovine i jedna ekipa iz Srbije.Fokusiranost timova iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine i želja da ostvare što bolje rezultate zaista je motivirajuća, izvijestio je Paolo Zenzerović. Na WER natjecanju se osim nagrada za osvojena prva tri mjesta u Brick robot kategoriji dodjeljuju i druge nagrade.Posebno je zanimljiva WER video kategorija u kojoj timovi moraju osmisliti i snimiti video o sebi i robotici. Nagrade se dodjeljuju za najbolji timski video, najkreativniji video, najbolju prezentaciju i najbolje editirani video. Ekipe iz naših zemalja dobile su nagrade u svakoj od kategorija! U kategoriji najbolji timski video nagradu je osvojila OŠ Vrhbosna iz Sarajeva (BiH), za najkreativniji video je nagrađena OŠ Suljo Čilić iz Jablanice (BiH), za najbolju prezentaciju OŠ Julija Klovića iz Zagreba (HR) i za najbolji editing OŠ Primošten iz Primoštena (HR).


Na natjecanju se dodjeljuju i nagrade za najbolju prezentaciju svoje zemlje i rada u robotici, a među tri dobitnika ove nagrade našla se i škola „Politehnika - škola za nove tehnologije" iz Beograda (SRB)!Međutim, ovo nije kraj našim nagradama! U posebnim kategorijama predsjenik WER organizacije odabire timove koji su pokazali posebnu kreativnost u rješavanju problema, te izuzetno znanje o WER natjecanju. Dvije su škole dobile nagrade - SŠ Vice Vlatkovića iz Zadra (HR) nagrađena je nagradom za izuzetan doprinos tima na natjecanju, a OŠ Suljo Čilić iz Jablanice (BiH) nagradom za timski rad i doprinos natjecanju!
Popis svih dobivenih nagrada:

Posebna nagrada za izvanredan doprinos za razvoj WER natjecanja i robotičke zajednice - IRIM - Croatian Makers
Najbolji timski WER video - OŠ Vrhbosna, Sarajevo, BiH
Njakreativniji WER video - OŠ Suljo Čilić, Jablanica, BiH
Najbolja prezentacija u WER videu - OŠ Julija Klovića, Zagreb, HR
Najbolji editing u WER videu - OŠ Primošten, Primošten, HR
Najbolja prezentacija svoje zemlje i rada u robotici - Politehnika - škola za nove tehnologije, Beograda, SRB
Posebna nagrada za izuzetan doprinos tima na natjecanju - SŠ Vice Vlatkovića, Zadar, HR
Posebna nagrada za timski rad i doprinos natjecanju - OŠ Suljo Čilić, Jablanica, BiH

IZVOR: 057info

Pročitano 2116 puta

Zadnje objave

rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA