Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2022. godini

Posted On Četvrtak, 15 prosinca 2022 15:46

Treću godinu za redom, Zadarska Županija nagradila je najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u sklopu projekta “Welcome”.

Nagrađeno je šest  privatnih iznajmljivača, tri  najbolja iznajmljivača koja posjeduju oznaku kvalitete „Welcome“  iz kategorije Kuće za odmor i tri najbolja iznajmljivača koja posjeduju oznaku kvalitete „Welcome“ iz kategorije Apartmani

U kategoriji ‘Kuće za odmor’ treću nagradu, 5 tisuća kuna i brončanu plakltu dobila je Sandra Starčić iz Benkovca, drugu, 10 tisuća kuna i srebrnu plaketu osvojila je Nevenka Katuša iz Medviđa, a prvu, 15 tisuća kuna i zlatnu plaketu zaslužio je Damijan Marinić iz Miranja (Benkovac).

U kategoriji ‘Apartmani’ treću nagradu, 5 tisuća kuna i brončanu plakletu dobio je Damir Žagar iz Ražanca, drugu, 10 tisuća kuna i srebrnu plaketu osvojio je Marijan Crvarić iz Božave na Dugom otoku i prvu nagradu, 15 tisuća kuna i zlatnu plaketu primila je Nevenka Žarković iz Kakme.

Plakete je dobitnicima uručio župan Božidar Longin, a  dodijeljene su im i novčane nagrade.

„Projekt Welcome nagrade za najbolje iznajmljivače osmišljen je kako bismo obiteljskom smještaju pomogli osigurati veću vidljivost, ali i naglasili iznimnu važnost u podizanju kvalitete i praćenju suvremenih trendova ponude i potražnje.  Zaustavljanje svijeta zbog pandemije koronavirusne bolesti bilo je nešto što ni u najcrnjim snovima nismo mogli sanjati, ali smo se istovremeno osvjedočili da je baš turizam i ona grana koji prva pusti nove pupoljke, koja prva zazeleni.“, rekao je župan Božidar Longin dodajući da smo ovogodišnju turističku sezonu dočekali puni nade i optimizma koje nam je pružila ne samo činjenica da su se ljudi zaželjeli putovanja, već i to da su mnogi naši sugrađani mudro iskoristili Covid stanku i uložili ili u izgradnju novih, često vrlo luksuznih, ili u poboljšanje postojećih smještajnih kapaciteta; u osmišljavanje novih projekata i ostvarivanje kreativnih ideja.

„I sjajni rezultati nisu izostali – konkretno, gotovo smo izjednačili rekordnu 2019. godinu s 2 milijuna dolazaka i 15 milijuna noćenja.“ istaknuo je župan i naglasio da smo iz krize koja nas je uzdrmala puno  naučili: „A jedna od pouka je svakako ta da je kvalitetan smještaj značajan dio ukupne kvalitete naše destinacije. Ruralni turizam je sve intenzivniji jer je broj luksuznih vila s bazenima u zaleđu sve veći, a potražnja za njima također raste.“, dodao je još župan u svom pozdravnom govoru.

Cilj ovog projekta je podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije,  a u klubu kvalitete “Welcome” sa današnjim danom imamo 287 domaćina.

Zadarska županija pokrenula i Program kreditiranja obiteljskog smještaja Welcome, putem kojeg pruža financijsku podršku iznajmljivačima čiji su objekti nositelji oznake kvalitete Welcome, konkretno sufinanciranjem kamatne stope i osiguravanjem povoljnih kredita.

Pročitano 953 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA