Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2022. godini

Posted On Četvrtak, 15 prosinca 2022 15:46

Treću godinu za redom, Zadarska Županija nagradila je najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u sklopu projekta “Welcome”.

Nagrađeno je šest  privatnih iznajmljivača, tri  najbolja iznajmljivača koja posjeduju oznaku kvalitete „Welcome“  iz kategorije Kuće za odmor i tri najbolja iznajmljivača koja posjeduju oznaku kvalitete „Welcome“ iz kategorije Apartmani

U kategoriji ‘Kuće za odmor’ treću nagradu, 5 tisuća kuna i brončanu plakltu dobila je Sandra Starčić iz Benkovca, drugu, 10 tisuća kuna i srebrnu plaketu osvojila je Nevenka Katuša iz Medviđa, a prvu, 15 tisuća kuna i zlatnu plaketu zaslužio je Damijan Marinić iz Miranja (Benkovac).

U kategoriji ‘Apartmani’ treću nagradu, 5 tisuća kuna i brončanu plakletu dobio je Damir Žagar iz Ražanca, drugu, 10 tisuća kuna i srebrnu plaketu osvojio je Marijan Crvarić iz Božave na Dugom otoku i prvu nagradu, 15 tisuća kuna i zlatnu plaketu primila je Nevenka Žarković iz Kakme.

Plakete je dobitnicima uručio župan Božidar Longin, a  dodijeljene su im i novčane nagrade.

„Projekt Welcome nagrade za najbolje iznajmljivače osmišljen je kako bismo obiteljskom smještaju pomogli osigurati veću vidljivost, ali i naglasili iznimnu važnost u podizanju kvalitete i praćenju suvremenih trendova ponude i potražnje.  Zaustavljanje svijeta zbog pandemije koronavirusne bolesti bilo je nešto što ni u najcrnjim snovima nismo mogli sanjati, ali smo se istovremeno osvjedočili da je baš turizam i ona grana koji prva pusti nove pupoljke, koja prva zazeleni.“, rekao je župan Božidar Longin dodajući da smo ovogodišnju turističku sezonu dočekali puni nade i optimizma koje nam je pružila ne samo činjenica da su se ljudi zaželjeli putovanja, već i to da su mnogi naši sugrađani mudro iskoristili Covid stanku i uložili ili u izgradnju novih, često vrlo luksuznih, ili u poboljšanje postojećih smještajnih kapaciteta; u osmišljavanje novih projekata i ostvarivanje kreativnih ideja.

„I sjajni rezultati nisu izostali – konkretno, gotovo smo izjednačili rekordnu 2019. godinu s 2 milijuna dolazaka i 15 milijuna noćenja.“ istaknuo je župan i naglasio da smo iz krize koja nas je uzdrmala puno  naučili: „A jedna od pouka je svakako ta da je kvalitetan smještaj značajan dio ukupne kvalitete naše destinacije. Ruralni turizam je sve intenzivniji jer je broj luksuznih vila s bazenima u zaleđu sve veći, a potražnja za njima također raste.“, dodao je još župan u svom pozdravnom govoru.

Cilj ovog projekta je podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije,  a u klubu kvalitete “Welcome” sa današnjim danom imamo 287 domaćina.

Zadarska županija pokrenula i Program kreditiranja obiteljskog smještaja Welcome, putem kojeg pruža financijsku podršku iznajmljivačima čiji su objekti nositelji oznake kvalitete Welcome, konkretno sufinanciranjem kamatne stope i osiguravanjem povoljnih kredita.

Pročitano 1402 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA