Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Posted On Utorak, 12 ožujka 2024 15:47

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba fotografija „Volim svoju županiju“. Riječ je o izložbi nastaloj nakon provedenog prošlogodišnjeg fotografskog natječaja koji Hrvatska zajednica županija organizira osmu godinu zaredom, potičući sve ljubitelje fotografije da na jedinstven način promišljaju o krajevima iz kojih dolaze te da kroz objektive svojih fotoaparata zabilježe ono najbolje od županija u kojima žive.

Na prošlogodišnji  natječaj “Volim svoju županiju” prijavljeno je gotovo 1000 fotografija, a iz Zadarske  županije uvijek se prijavi najveći broj autora. Ove godine nagrađene su dvije  fotografije iz naše županije. Drugoplasirana fotografija je autorice Katice Mustapić iz Paga, a Marin Magaš autor je najbolje fotografije snimljene dronom.

“Prošlogodišnja izložba danas je stigla u Zadar kako bi, kao divan dar, ostala u ovoj novoj zgradi i tako učinila njenim korisnicima boravak ljepšim. Umjetnost je podložna tumačenjima, interpretacijama, a prije svega ona je ta koja apelira na osjećaje onoga koji ju gleda i sluša - ne dopušta ravnodušnost. Hvala Hrvatskoj zajednici županija na ovoj donaciji i prilici da pacijenti upoznaju raznolikost hrvatskih županija i osvjedoče se još jednom da je Antun Mihanović s razlogom Hrvatsku nazvao - lijepom našom Domovinom”, rekao je na otvorenju župan Božidar Longin ustvrdivši da je zgrada dnevnih bolnica dodatno podignula kvalitetu zdravstvene usluge Opće bolnice Zadar.

“Izgradnja ove zgrade bez sumnje je bio jedan od najznačajnijih, najtežih i najvrjednijih projekata u posljednjih 6 godina, a njegovo ostvarenje za bolnicu, osoblje i pacijente će značiti brojne benefite. Znamo da useljenje u novi prostor, bio privatan, bio služben, zahtijeva i uređenje. Namještaj i medicinska oprema su već ovdje, no sada je potrebno prostor i dodatno oplemeniti kako bi se pacijenti, ali i svo osoblje koje u njemu radi, osjećali što ugodnije”, dodao je župan.

Hrvatskoj zajednici županija zahvalio je zamjenik ravnatelja OB Zadar dr. Edi Karuc istaknuvši kako će donirane fotografije barem na trenutak odvući pažnju pacijenata te ih provesti kroz sve krajeve Hrvatske. Podsjetio je kako je nova zgrada Dnevnih bolnica, u koju je uloženo oko 9 milijuna eura, izgrađena u najvećoj mjeri europskim sredstvima, a u njoj bi uskoro trebao biti smješten i linearni akcelerator.

Projekt “Volim svoju županiju” HZŽ-a pokrenut je prije 8 godina, a cilj je bio građanima približiti ljepote naše Domovine za koje možda nisu ni znali da postoje. Stručni žiri birao je najbolje fotografije po županijama, a ukupan broj bodova definirao je konačnu rang listu. Od prošle godine postoji i odvojena  kategorija – najbolja fotografija snimljena dronom, koju je također birao  stručni žiri.

Ova izložba ostat će na zidovima Dnevnih bolnica kao dar Hrvatske zajednice županija Općoj bolnici Zadar, kao što je 2019. godine tadašnji postav darovan za zgradu nove Poliklinike te i dalje krasi njezine zidove. OB Zadar jedina je ustanova u Hrvatskoj kojoj je Hrvatska Zajednica županija drugi puta donirala fotografije natječaja “Volim svoju županiju”.

Pročitano 988 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA