Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Južnomoravska regija u posjetu Zadarskoj županiji: Češki turisti treći po broju noćenja u 2022. godini

Posted On Četvrtak, 20 travnja 2023 13:41

Ovogodišnje Dane Zadarske županije uveličali su i predstavnici inozemnih prijateljskih regija Zadarske županije. Izaslanstvo Južnomoravske regije iz Češke predvođeno Ivom Vašíčekom, predsjednikom regionalnog Odbora za financije boravilo je u višednevnom posjetu Zadarskoj županiji.

Posljednjeg dana boravka u Domu Zadarske županije primili su ih župan Božidar Longin i predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić sa suradnicima, a sastanku je nazočio i veleposlanik Češke Republike u Hrvatskoj, Nj. E. Milan Hovorka.

Župan Longin tijekom sastanka upoznao je goste iz Češke sa strateškim projektima Zadarske županije, istaknuvši potencijale luke Gaženica te planove proširenja Zračne luke Zadar s ciljem pozicioniranja naše regije kao važnog prometnog čvorišta ovog dijela Europe. Također, upoznao ih je i s odličnim gospodarskim pokazateljima u 2022. godini te aktivnostima oko brendiranja Zadarske županije kao eno-gastro destinacije.

Na sastanku je istaknuto kako su turisti iz Češke s više od milijun noćenja bili treći po brojnosti na području Zadarske županije u 2022. godini, tako da je njihova vjernost našoj destinaciji i dalje neupitna.

Južnomoravska regija sa Zadarskom županijom ima najaktivniju i izrazito uspješnu suradnju koja se kontinuirano nastavlja suradnjom na brojnim područjima, od kulture, znanosti pa do gospodarstva. Gosti iz Južnomoravske regije naglasili su da i dalje nastoje uspostaviti izravnu zračnu liniju Zadar – Brno te su spremni intenzivirati pregovore da se ova inicijativa uskoro i ostvari.

Veleposlanik Hovorka iskazao je zadovoljstvo činjenicom da je Hrvatska ostvarila svoje najvažnije vanjskopolitičke ciljeve, ulazak u Schengen i Eurozonu, upravo tijekom češkog predsjedanja Europskom unijom. Istaknuo je prijeteljske veze dvaju naroda koji se svake godine dodatno unaprjeđuju.

Pročitano 341 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA