Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Umirovljenici zadovoljni suradnjom sa Zadarskom županijom

Posted On Petak, 07 travnja 2023 14:03

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Veselko Gabričević na radnom sastanku u Domu županije iskazao je zadovoljstvo kako Zadarska županija, u skladu sa svojim mogućnostima, skrbi za svoje umirovljenike.

Posebno je pohvalio mjeru sufinanciranja smještaja u privatnim domovima od 110 € mjesečno za što je Zadarska županija samo u prošloj godini izdvojila 584 tisuća eura (4,4 milijuna kuna).

„Zadovoljan sam najavom izgradnje tri nova doma za umirovljenike koji su planirani u Poličniku, Preku i Sv. Filipu i Jakovu te dnevnog boravka u Biogradu. Ujedno koristim priliku pohvaliti općine i gradove na području Zadarske županije koji u značajnoj mjeri financijski pomažu svoje stanovnike treće životne dobi, a dio njih je osigurao sredstva za božićnice i uskrsnice“, kazao je Gabričević.

Predsjednik HSU-a je iskazao podršku novom paketu mjera Vlade RH mjera za pomoć kućanstvima i gospodarstvu koje su još jednom uključile jednokratni dodatak za umirovljenike te mjere zadržavanja cijene energenata i zaštite cijena određenih prehrambenih artikala.

Prosječna mirovina na razini RH u ovom trenutku iznosi 37,3 posto u odnosu na prosječnu plaću u RH, a u HSU-u smatraju da se navedeni postotak treba podići minimalno na 50 posto.

„Niz je mjera kojima pomažemo stanovništvo treće životne dobi, a Zadarska županija će u suradnji s Ministarstvom zdravstva nabaviti brod ljekarnu koji će obilaziti stanovnike na udaljenim otocima. Ujedno planiramo i dodatnu zdravstvenu skrb za starije stanovništvo u ruralnim područjima“, najavio je župan Božidar Longin.

Pročitano 1369 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA