Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Umirovljenici zadovoljni suradnjom sa Zadarskom županijom

Posted On Petak, 07 travnja 2023 14:03

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Veselko Gabričević na radnom sastanku u Domu županije iskazao je zadovoljstvo kako Zadarska županija, u skladu sa svojim mogućnostima, skrbi za svoje umirovljenike.

Posebno je pohvalio mjeru sufinanciranja smještaja u privatnim domovima od 110 € mjesečno za što je Zadarska županija samo u prošloj godini izdvojila 584 tisuća eura (4,4 milijuna kuna).

„Zadovoljan sam najavom izgradnje tri nova doma za umirovljenike koji su planirani u Poličniku, Preku i Sv. Filipu i Jakovu te dnevnog boravka u Biogradu. Ujedno koristim priliku pohvaliti općine i gradove na području Zadarske županije koji u značajnoj mjeri financijski pomažu svoje stanovnike treće životne dobi, a dio njih je osigurao sredstva za božićnice i uskrsnice“, kazao je Gabričević.

Predsjednik HSU-a je iskazao podršku novom paketu mjera Vlade RH mjera za pomoć kućanstvima i gospodarstvu koje su još jednom uključile jednokratni dodatak za umirovljenike te mjere zadržavanja cijene energenata i zaštite cijena određenih prehrambenih artikala.

Prosječna mirovina na razini RH u ovom trenutku iznosi 37,3 posto u odnosu na prosječnu plaću u RH, a u HSU-u smatraju da se navedeni postotak treba podići minimalno na 50 posto.

„Niz je mjera kojima pomažemo stanovništvo treće životne dobi, a Zadarska županija će u suradnji s Ministarstvom zdravstva nabaviti brod ljekarnu koji će obilaziti stanovnike na udaljenim otocima. Ujedno planiramo i dodatnu zdravstvenu skrb za starije stanovništvo u ruralnim područjima“, najavio je župan Božidar Longin.

Pročitano 1443 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA