Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Krajem lipnja više od 60 tisuća zaposlenih u Zadarskoj županiji

Posted On Četvrtak, 22 srpnja 2021 13:10

Zadarska županija i na koncu šestog mjeseca 2021. godine bilježi značajno povećanje broja zaposlenih. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, posljednjeg dana lipnja u Zadarskoj županiji imali smo 60.356 zaposlenih osoba. To je povećanje za gotovo 3 tisuće u odnosu na na isti dan prošle godine kada smo imali 57.375 zaposlenih (rast od 5,2 posto).

Mjere za očuvanje zaposlenih koje je poduzela hrvatska Vlada dale su vidljiv rezultat, uz potpore poduzetnicima i obrtnicima koje smo donijeli mi na razini Županije, gradova i općina. Zaposlenost se očuvala, radnici nisu izgubili radno mjesto, mnogi poduzetnici su izbjegli nelikvidnost i sačuvali svoje tvrtke i obrte, pokazala je analiza Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije.

„Možemo biti zadovoljni brojkama jer je, unatoč još uvijek prisutnoj pandemiji koronavirusa, broj zaposlenih porastao. Situacija je bolja od očekivanja, prešli smo broj od 60 tisuća zaposlenih i očekujemo da će se pozitivan trend nastaviti tijekom srpnja i kolovoza“, istaknuo je župan Božidar Longin i dodao da će to najviše ovisiti o razvoju epidemiološke situacije.

„Imamo vrlo dobru turističku sezonu. U dosadašnjem dijelu srpnja ostvarili smo 90 posto dolazaka u usporedbi s rekordnom 2019. godinom, a u prvih šest mjeseci ove godine imamo 32 posto više noćenja u usporedbi s prošlom godinom, dok u nautičkom turizmu bilježimo povećanje noćenja od čak 138 posto. Ovakvu situaciju trebamo zadržati do kraja sezone i svi zajedno se moramo potruditi da epidemiološka slika bude dobra i da nam turisti ostanu što dulje“, istaknuo je župan.

Broj zaposlenih u Zadarskoj županiji tijekom posljednjih godina značajno je porastao. Primjerice, u odnosu na 2014. godinu taj se broj povećao za 7576 osoba, što je rast od 14,4 posto.

Dobre brojke u Zadarskoj županiji prate i one na državnoj razini gdje je broj zaposlenih na dan 30.06.2021. veći za 54.499 (3,5 posto) u odnosu na godinu ranije.

Pročitano 698 puta

Zadnje objave

kolovoza 30, 2021

Župan Longin sa suradnicima na obilježavanju Dan Općine Vir

Dan općine Vir i blagdan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja svečano je obilježen u nedjelju,…
Ministrica Vučković i župan Longin sa suradnicima u posjetu pogonima tvrtke Mišlov
kolovoza 27, 2021

Svečano obilježen Dan općine Poličnik

U petak, 27. kolovoza svečano je obilježen Dan općine Poličnik i blagdan nebeskog…
kolovoza 06, 2021

Odgovorno i održivo ribarstvo na Jadranu kroz inovativne tehnologije i jadranske riblje proizvode - projekt PRIZEFISH

Projekt PRIZEFISH – Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
Župan Longin održao je u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku redoviti radni sastanak s načelnicima i gradonačelnicima
srpnja 21, 2021

U Poličniku održan radni sastanak župana s gradonačelnicima i načelnicima

Župan Božidar Longin održao je danas u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku redoviti…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA