Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ministar Marić u Zadarskoj županiji: Potpisana četiri ugovora

Posted On Četvrtak, 14 prosinca 2017 15:10

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji gdje je potpisao četiri ugovora kojima je nekretnine i mineralne sirovine u državnom vlasništvu prepustio na upravljanje lokalnoj i regionalnoj upravi.

S gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem potpisao je tri ugovora – Ugovor o dodjeli na korištenje nekretnine u bivšoj vojarni Stjepana Radića u svrhu uređenja Centra za mlade, Ugovor o dodjeli zgrade bivšeg zapovjedništva talijanskog koncentracijskog logora na Molatu gdje bi trebao biti smješten Memorijalni centar kao i Odluku o darovanju nekretnine u k.o. Crno u svrhu građenja Novog gradskog groblja.

Sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom potpisao je ugovor o darovanju 40 000 m3 mineralne sirovine koja će biti iskorištena u sanaciji nerazvrstanih cesta stradalih u rujanskoj poplavi.

- Misija Ministarstva državne imovine je što bolja suradnja s jedinicama lokalne samouprave. Projektom Centra za mlade potvrđujemo odgovornost Grada Zadra i Vlade RH za najosjetljiviju skupinu u društvu, a to su mladi. Raduje me vidjeti da nešto što je godinama izazivalo strah postaje mjesto afirmacije mladih ljudi - istaknuo je na svečanosti potpisivanja ministar Marić.

Župan Božidar Longin prethodno je sa suradnicima ugostio ministra Marića u Domu županije, gdje su razgovarali o više aktualnih tema s naglaskom na državne nekretnine koje Zadarska županija želi iskoristiti za smještaj svojih ustanova i službi.

- Više sam puta istaknuo da smatram kako nije primjereno da Županija na godišnjoj razini plaća pozamašne iznose za najam prostora u kojima su smještene naše ustanove, a istodobno smo svjedoci velikog broja nekretnina u državnom vlasništvu koje su neiskorištene i propadaju. Na lokaciji nekadašnje vojarne Stjepana Radića još ima nekoliko objekata koji su nama zanimljivi te smo s ministrom Marićem na tu temu već održali nekoliko sastanaka i vjerujem u pozitivno rješenje – poručio je Longin.

Pročitano 2260 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA