Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ posjetili Zadarsku županiju

Posted On Ponedjeljak, 03 lipnja 2024 15:00

Župan Božidar Longin  primio je polaznike 26.naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ u sklopu njihovog studijskog putovanja u Dalmaciju. Na prijemu je sudjelovalo 13 polaznika 26.naraštaja  Ratne škole, a osim visokih časnika iz Oružanih snaga Republike Hrvatske, prijemu su prisustvovali i visoki časnici iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Njemačke, kao i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Hrvatskog Sabora i Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Županu je na prijemu zahvalio načelnik škole brigadir  Nenad Samardžić  i  naveo kako polaznici   u okviru redovnog Plana i programa izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđmanˮ imaju i  studijsko putovanje s nastavnim posjetima.

Ovom prigodom župan Božidar Longin upoznao ih je sa sadašnjim trenutkom i strukturi gospodarstva na našem području kao i razvojnim potencijalima naše županije.

U ime Grada Zadra goste je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za odgoj i za školstvo Joso Nekić.

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” najviša je vojno-civilna obrazovna institucija u RH koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga kao i druge državne dužnosnike da budu školovani i prepoznati kao budući strateški nacionalno-sigurnosni vođe. Poseban naglasak u Ratnoj školi se daje razvoju polaznika kao karakternih strateških lidera koji mogu kritički i kreativno razmišljati u složenom i neizvjesnom globalnom okružju.

Poseban naglasak u Ratnoj školi se daje razvoju polaznika kao karakternih strateških lidera koji mogu kritički i kreativno razmišljati u složenom i neizvjesnom globalnom okružju.

Ratna škola je počela s radom 1. prosinca 1998. S razvojem okolnosti i uključivanjem zaposlenika drugih tijela državne uprave Republike Hrvatske (MUP, MVEP, Hrvatske vatrogasne zajednice) te pripadnika stranih obrambenih sustava, poprima međuresorni i međunarodni karakter.

Polaznici Ratne škole moraju zadovoljiti visoke kriterije, pogotovo ako se uzme u obzir da je završena četvrta razina slijedno-rastuće časničke izobrazbe - strategijska izobrazba jedan od uvjeta za promaknuće u čin generala/admirala.

Ispunjavanjem temeljnog cilja izobrazbe, kroz provedbu zadaća, polaznici Ratne škole osposobljeni su da nakon što diplomiraju budu spremni preuzeti dužnosti na najvišim razinama u sustavu obrane i nacionalne sigurnosti te stječu kompetencije za preuzimanje visokih zapovjednih i stožernih dužnosti, kako u nacionalnim tako i međunarodnim strukturama.

U sklopu   posjeta predavanje na temu „Zadar i Zadarska županija u Domovinskom ratu“ održao je general pukovnik Mladen Fuzul, zapovjednik Zapovjedništva za potporu HV-a.

Pročitano 204 puta

Zadnje objave

srpnja 26, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja marikulture za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
srpnja 17, 2024

Rezultati Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Na temelju provedenog Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih…
srpnja 08, 2024

Nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu

Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA