Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Udruga općina Hlučinske regije iz Češke u posjetu Zadarskoj županiji

Posted On Petak, 24 svibnja 2024 10:04

Župan Božidar Longin je u pratnji zamjenika župana Šime Vickovića te pročelnika Josipa Vidova, Ivana Šimunića i Katarine Miletić primio u Domu Zadarske županije izaslanstvo Zajednice općina i gradova Hlučinske regije iz Republike Češke. Skupina čeških gradonačelnika iz Hlučinske regije (www.hlucinsko.com) doputovala je u studijski posjet Zadarskoj županiji, a dolazi s područja češko-poljske granice, bogatog rudarskog kraja crnog ugljena, u neposrednoj blizini Ostrave - okrug Karviná. Češko izaslanstvo predvodi Mgr. Herbert Pavera, predstavnik Senata češkog parlamenta, predsjednik Udruge općina i gradova Hlučinskog kraja.

Župan Longin je ovom prilikom upoznao goste s najvažnijim razvojnim i gospodarskim potencijalima Zadarske županije. Posebno je istaknuo središnji položaj na Jadranskoj obali s jedinstvenim geoprometnim položajem, dobrom prometnom infrastrukturom te strateškim projektima poput modernizacije i proširenja Zračne luke Zadar, nastavka razvoja putničko-teretne luke Gaženica i njezinog snažnog utjecaja na razvoj turizma i gospodarstva Zadarske županije.

Gosti su iskazali zadovoljstvo boravkom u Zadarskoj županiji te pokazali interes za razmjenu znanja i iskustava u raznim gospodarskim sektorima u nadležnosti lokalne i regionalne samouprave, kao što su pitanja ekologije, domova umirovljenika, školskih sustava te gospodarenja otpadom.

Česi su istaknuli da dodatne ideje za svoj rad traže svake godine tijekom godišnjih studijskih posjeta susjednim državama poput Mađarske, Austrije, Slovenije i Poljske, a sada je došlo vrijeme za posjet Hrvatskoj, odnosno Zadarskoj županiji. Dosadašnji posjeti Egeru, Višegradu, Kaprunu, Wejherowu, Piranu i Kopru su, po njima, bili iznimno korisni za obje strane te pridonijeli stvaranju novih zanimljivih kontakata i pronalaska novih rješenja u području samouprave i novih perspektiva za izazove s kojima se susreću u svom radu.

Pročitano 204 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA