Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otvoreni novouređeni prostori Benkovačkog sajma

Posted On Srijeda, 10 travnja 2024 15:22

Svečano su otvoreni novouređeni prostori Benkovačkog sajma u Benkovačkom Selu. Među brojnim posjetiteljima danas su bili i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Šime Erlić i župan Božidar Longin.

„Modernim rječnikom rečeno, benkovački sajam je - brend. Na području čitave Dalmacije, Like, ali i Međimurja, Prigorja, Podravine pa i šire, vjerujem ne postoji osoba koja nije čula za ovaj sajam. Stoljeće tradicije pronijelo je glas o sajmu kao mjestu na kojem je moguće prodati i kupiti baš sve.“, rekao je na otvaranju novouređenog prostora sajma župan Božidar Longin.  

Dodao je kako su srednjovjekovni sajmovi imali  onu ulogu koju danas u životima suvremenog čovjeka igraju shopping centri.

„Mislim da se možemo smatrati sretnicima što, spomenutim suvremenim centrima usprkos, i dalje imamo privilegij imati svoj pravi tradicionalni sajam. No ono što ima najveću vrijednost jest svakako neponovljivo sajamsko ozračje i jednako takva gastronomska ponuda.“, naveo je župan Longin dodajući  da broj posjetitelja koji se penje na sve veći broj tisuća potvrđuje da je benkovački sajam događanje koje mora nastaviti živjeti i dalje.

„I upravo u tom kontekstu treba pohvaliti činjenicu da su uspješno povučena sredstva iz fondova Europske unije kako bi se starom gospodinu ispeglala tradicijska nošnja, kako bi se svim potencijalnim prodavačima i kupcima uvjeti za trgovanje učinili boljima te kako bi se stvorio temelj za rad sajma i kroz sljedeće stoljeće.“, istaknuo je još župan Božidar Longin.

„Velika mi je čast i sreća kad vidim danas ovoliko ljudi. Znamo koliko Benkovački sajam znači Benkovcu. Ima jednu veliku tradiciju i cijeli niz godina okuplja veliki broj ljudi i zavrijedio je dobiti reprezentativan vrijedan prostor u vrijednosti 3,5 milijuna eura koji smo uz pomoć ove Vlade i europskih sredstava realizirali ovdje u Benkovcu“, rekao je ministar Šime Erlić.

Benkovački sajam poznat je diljem zemlje, slike s ovog sajma nesumnjivo su više puta obišle i svijet,  sajam je znalo posjetiti od 10 do 15 tisuća posjetitelja, a u ljetnom periodu i do 20 tisuća.

Pročitano 210 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA