Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 780

U Muzeju grada otvoren Art dizajn

Posted On Ponedjeljak, 03 travnja 2017 09:53

U organizaciji Zadarske županije i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Muzeju grada Zadra otvorena je smotra učenika osnovnih i srednjih škola.
Ovogodišnja 16. Smotra Art dizajn uključena je u projekt “Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka” koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” Ukupan iznos projekta je 3.035.274,04 kn od čega je 2.000.000,00 kn sufinancirano iz ESF-a, a 1.035.274,04 kn sufinancira Zadarska županija.

Kako je jedan od ciljeva projekta upoznavanje učenika s različitostima osobnosti i ljudske prirode osoba s teškoćama i njihovog prihvaćanja u društvo kao ravnopravnih, ove godine je u projekt uključena Smotra Art dizajn kako bi učenici osnovnih i srednjih škola kroz svoje radove potaknuli na razumijevanje drukčijih gledišta, toleranciju, prihvaćanje različitosti.

Na smotri su sudjelovale 4 osnovne i 8 srednjih škola Zadarske županije, a izloženo je oko 80 učeničkih radova u različitim tehnikama i materijalima.
Izložba se može razgledati do 9. travnja 2017. godine.
U sklopu otvorenja održana je i modna revija radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna pod mentorstvom profesorica Sandre Bačić i Marijane Vukić Perović.

Art design otvorio je zamjenik župana Božidar Longin.

„Kažu ljudi da je od umjetnosti teško živjeti. No dodao bih da ne bi bilo lijepo ni živjeti BEZ umjetnosti. Ona življenju daje jednu dodanu vrijednost koja hrani dušu onih koji ju, recimo to tako, konzumiraju, a pruža neizmjerno zadovoljstvo onima koji ju stvaraju. Iskreno se nadam da su naši mladi umjetnici uživali stvarajući ova djela, a jednako tako da ćemo i mi uživati razgledavajući ih.
Hvala svima koji su sudjelovali na organizaciji ove izložbe te ju ovime proglašavam otvorenom i pozivam sve naše građane da prihvate izazov i upuste se u komunikaciju s ovim zanimljivim radovima.“, izjavio je Longin.

Pročitano 1295 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA