Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Izaslanstvo pokrajine Tirol posjetilo Zadarsku županiju

Posted On Utorak, 16 svibnja 2023 15:06

Župan Božidar Longin i predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić primili su danas u Domu Zadarske županije izaslanstvo Vlade Savezne pokrajine Tirol koja od 2007. godine provodi projekt „Tirol za hrvatsko vatrogastvo.“ Izaslanstvo je predvodila aktualna ministrica zadužena za vatrogastvo, infrastrukturu i obitelj Astrid Mair, a u njenoj su pratnji bili vatrogasni dužnosnici te projektni tim na čelu s Peterom Logarom idejnim začetnikom i koordinatorom  projekta „Tirol za hrvatsko gospodarstvo“. Sastanku je nazočio i predsjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Željko Šoša.

Župan Božidar Longin tom je prilikom rekao kako je protupožarna zaštita dio sustava civilne zaštite u širem smislu riječi te da je  u Zadarskoj županiji vrlo  dobro organizirana i opremljena.

„Županija osigurava 140 tisuća eura godišnje za redovan rad županijske Vatrogasne zajednice te još oko 122 tisuće eura za izvanredne vatrogasne intervencije po nalogu županijskog vatrogasnog zapovjednika. Nažalost, upravo smo prekjučer i jučer imali situaciju velike poplave na području Obrovca i Gračaca u sanaciji kojih su sudjelovali i naši vatrogasci.“

Naglasio je kako se osobita pozornost posvećuje  protupožarnoj  turističkoj sezoni koja je na našem području duga i teška.

„Naše vatrogasne postrojbe, bilo one profesionalne, bilo dobrovoljne, bez obzira na veliki entuzijazam svojih pripadnika, ne bi mogle biti uspješne bez odgovarajuće opreme. I upravo u tom kontekstu pojavljuju se dobri ljudi poput vas, dragi gosti.  Vaš dolazak u Zadarsku županiju prilika je da vam uputim veliku i iskrenu zahvalu na svemu što ste do sada učinili za pomoć našoj Vatrogasnoj zajednici.“

Naime, do sada su projektom „Tirol za hrvatsko vatrogastvo“ u Hrvatsku stigla 294 vatrogasna vozila.

„U Zadarsku županiju stiglo je 29 vozila za dobrovoljna vatrogasna društva, a do kraja godine stići će ih još 7,“ navela je ministrica zadužena za vatrogastvo, infrastrukturu i obitelj Astrid Mair dodajući kako se u Tirolu posebna pozornost posvećuje školovanju vatrogasaca u tamošnjoj zapovjednoj školi.

Susret u Domu Županije bio je prigoda da koordinatoru i idejnom začetniku projekta Peteru Logaru bude uručena je godišnja nagrada Zadarske županije. Naime, Peter Logar bio je spriječen preuzeti nagradu zajedno s ostalim laureatima na nedavno održanoj svečanoj sjednici u povodu Dana Zadarske županije.

Zahvalivši na nagradi, Peter Logar je rekao kako su donacijama željeli pomoći dobrovoljnim vatrogasnim društvima na području cijele Hrvatske, prije svega u manje razvijenoj unutrašnjosti, te da je Zadarska županija prva obalna županija s kojom je uspostavljena suradnja.  

Pročitano 676 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA