Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 780

Počela obnova ceste Smilčić – Pridraga

Posted On Četvrtak, 09 ožujka 2017 09:25

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković označio je početak radova na Projektu obnove dionice državne ceste 'Smilčić - Pridraga'. Tijekom obnove ceste promet će se odvijati uz privremenu regulaciju.

U idućih pola godine bit će obnovljeno gotovo devet kilometara prometnice, a vrijednost radova je nešto više od 16 milijuna kuna. Ova dionica je vrlo važna za cijelu mrežu Hrvatskih cesta, posebice u slučaju zatvaranja autoceste zbog bure ili nekih drugih događaja, jer je ovo obilazni pravac, rekao je direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić.
Hrvatske ceste u ovom trenutku ulažu u Zadarsku županiju sto milijuna kuna - uskoro počinju radovi na podvožnjaku ispod rulne staze zadarske Zračne luke, prometnici kroz Zadar, zatim u Posedarju i Sukošanu, te drugim infrastrukturnim objektima iz nadležnosti ministarstva Olega Butkovića. Budući da je Hrvatska cestovnu infrastrukturu što se tiče autocesta napravila, ono što nam ostaje je obnova državnih cesta. Mislim da su ovo jako dobri projekti zbog lokalnoga stanovništva, ali i zbog činjenice da je ovo alternativni pravac slučaju zatvaranja autoceste, tako da mislim da je ovo veliki dan za ove ljude ovdje, rekao je ministar prometa Oleg Butković.

Cesta napravljena 1981. godine nikada nije do kraja dovršena - napominje načelnik općine Novigrad Joso Klapan, ističući koji značaj ima za lokalno stanovništvo njezina obnova. Toliko je bitna da su je čak i sami Pridražani počeli izbjegavati. U zadnje su vrijeme više koristili ceste preko Paljuva i Smilčića. Koliko god je ona važna za Pridragu, važna je i za Karin i za Kruševo i za Obrovac, ističe Klapan.
Osim radova na kolniku, projekt obuhvaća uređenje postojećih i izgradnju novih autobusnih stajališta te obnovu oborinske odvodnje. Osim toga u Pridrazi i Smilčiću bit će izgrađeni i nogostupi.

Izvor: Radio Zadar

Pročitano 2187 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA