Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana 12.biciklijada „Od Branimira do Branimira“

Posted On Subota, 07 svibnja 2022 15:53

U subotu, 7. svibnja 2022. održana je12.biciklijada „Od Branimira do Branimira“ kojom su završili ovogodišnji Županijski dani.

Do Nina je vozilo nešto manje od 400 biciklista svih dobnih skupina. Najstarija sudionica i najstariji sudionik rođeni su 1948., dok je najmlađa sudionica dijete rođeno 2016. godine.

I ova biciklijada još je jednom promovirala biciklističku stazu, ali i sam biciklizam kao izvrstan oblik rekreacije. Do Nina je pod vodstvom Biciklističkog kluba Zadar i djelatnika PU zadarske vozilo 265 muških i 124 ženske osobe, a na cilju je sve čekao topli obrok kojeg je pripremio zadarski kuhar Renato Kraljev.

Kao i svih dosadašnjih godina glavna nagrada bila je bicikla sponzora Calimero sporta u izvlačenju startnih brojeva, a biciklu je osvojio Ivan Mišulić.

Na biciklijadi je sudjelovao i župan Božidar Longin u pratnji pročelnika Krešimira Laštre te djelatnici Zadarske županije.

„Zadovoljan sam odazivom s obzirom da smo već dva puta morali odgoditi, a i za danas je prognoza bila promjenjiva. Ponosan sam što upravo naša županija nosi naziv Zdrava županija i što je naš Tim za zdravlje pokrenuo biciklijadu koja je s godinama poslala najmasovnija u Hrvatskoj. Uz to, jedina smo Županija koja organizira ovakvu aktivnost čime dokazujemo da nismo isključivo administrativna služba, već da vrlo konkretnim aktivnostima potičemo svoje građane na njegovanje zdravih životnih navika.”, rekao je Župan Božidar Longin.

Uz Zadarsku županiju  Grad Nin u organizaciji su sudjelovali Biciklistički klub Zadar, Policijska uprava Zadarska, Turistička Zajednica Grada Nina, Zavod za javno zdravstvo Zadar I Calimero sport.

Svi sudionici sun a startu dobili prepoznatljivu majicu generalnog sponzora EVN Croatia plina sa logom Tima za zdravlje “Do zdravlja zajedno”.

Pročitano 185 puta

Zadnje objave

svibnja 10, 2022

Evakuacija turista i gašenje požara u kampu Zaton

Zadarska županija u sklopu provedbe projekta FIRESPILL – (Fostering improved reaction of…
svibnja 02, 2022

Čestitka župana Longina povodom Ramazanskog bajrama

Povodom prvog dana Ramazanskog bajrama, župan Božidar Longin uputio je čestitku glavnom…
Dom Zadarske županije posjetili su učenici triju četvrtih razreda OŠ Petra Preradovića u pratnji svojih učitelja
travnja 29, 2022

Župan primio četvrtaše iz OŠ Petra Preradovića

U četvrtak, 28. travnja, Dom Zadarske županije posjetili su učenici triju četvrtih…
travnja 29, 2022

Dodjela potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2022. godinu

Dana 22. veljače 2022. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA