Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Županovo pismo učenicima na početku nove školske godine

Posted On Nedjelja, 05 rujna 2021 15:09

Povodom početka nove školske godine, župan Božidar Longin uputio je tradicionalno pismo učenicima.

„Drage učenice i učenici,

na početku smo još jedne školske godine.

Prošle dvije bile su vrlo teške i za vas, i za vaše učitelje, i za vaše roditelje. Prvi put svijet se našao u situaciji da je jednostavno morao stati. Pred svima nama pojavio se izazov kako dalje živjeti. Svima je bilo teško, osobito onima koji rade u zdravstvenom sustavu, no čini mi se da je baš vama, djeci i mladima, vjerojatno bilo najteže. Vi se imate potrebu družiti sa svojim vršnjacima, u fazi ste kad vam prijatelji znače najviše na svijetu, a bili ste prisiljeni veliki dio vremena viđati ih samo preko ekrana.

Online škola donekle je uspjela održati kontinuitet vašeg školovanja, no siguran sam da ćete se ipak složiti kako je samo nastava uživo, u učionici, ona prava i najbolja nastava.

Baš stoga jako sam sretan što su epidemiološke mjere dopustile da se ove školske godine vratite u svoje učionice, gledate i slušate svoje učitelje i profesore uživo, družite se sa svojim kolegama i prijateljima i u punom smislu živite ono od kolijevke do groba najljepše đačko doba. Znam, sada mi ne vjerujete i mislite u sebi kako su najbolji dio školovanja ipak školski praznici, no kada odrastete, shvatit ćete koliko je istine u toj staroj narodnoj izreci. 

Zato vas pozivam da budete mudri i iskoristite vrijeme školovanja na najbolji mogući način. Poslušajte svoje učitelje i profesore, istražujte, propitkujte ih, uvijek tražite više, ne ustručavajte se biti znatiželjni.

2021. godina proglašena je godinom čitanja u Hrvatskoj stoga što više čitajte jer čitanje, osim što vam donosi informacije, potiče maštu i bogati vaš rječnik, uči vas gramatici i pravopisu i otvara vam mnoge nove svjetove.

Zadaća nas odraslih jest uložiti što više u vaše obrazovanje, jer to je ulog u budućnost, a vaša je zadaća biti prije svega biti pošteni, odgovorni i marljivi pojedinci koji će usvojiti što više znanja i vještina, ali i prave moralne vrijednosti, i s takvom prtljagom nastaviti svoj put u svijet odraslih.

Svima vama, osobito prvašićima koji prvi put ulaze u školske klupe, ali i svim vašim učiteljima i profesorima želim uspješnu, zabavnu i veseljem ispunjenu školsku godinu 2021./2022. Sretno!“, poručio je župan Longin.

 

ŽUPANOVO PISMO UČENICIMA

Pročitano 219 puta

Zadnje objave

kolovoza 30, 2021

Župan Longin sa suradnicima na obilježavanju Dan Općine Vir

Dan općine Vir i blagdan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja svečano je obilježen u nedjelju,…
Ministrica Vučković i župan Longin sa suradnicima u posjetu pogonima tvrtke Mišlov
kolovoza 27, 2021

Svečano obilježen Dan općine Poličnik

U petak, 27. kolovoza svečano je obilježen Dan općine Poličnik i blagdan nebeskog…
kolovoza 06, 2021

Odgovorno i održivo ribarstvo na Jadranu kroz inovativne tehnologije i jadranske riblje proizvode - projekt PRIZEFISH

Projekt PRIZEFISH – Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 22, 2021

Krajem lipnja više od 60 tisuća zaposlenih u Zadarskoj županiji

Zadarska županija i na koncu šestog mjeseca 2021. godine bilježi značajno povećanje broja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA