Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarska županija i u srpnju bilježi porast zaposlenih, u prvih sedam mjeseci 39 posto više turista

Posted On Srijeda, 11 kolovoza 2021 15:18

Zadarska županija i na koncu sedmog mjeseca 2021. godine bilježi značajno povećanje broja zaposlenih. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, posljednjeg dana srpnja u Zadarskoj županiji imali smo 61.759 zaposlenih osoba. To je povećanje za 2785 odnosu na isti dan prošle godine kada smo imali 58.974 zaposlenih (rast od 4,72 posto).

Situacija je puno bolja od onoga što smo samo prije nekoliko mjeseci mogli očekivati. Potpuno smo se približili broju zaposlenih iz rekordne 2019. godine (62.028). Mjere za očuvanje zaposlenih koje je poduzela hrvatska Vlada dale su vidljiv rezultat, uz potpore poduzetnicima i obrtnicima koje smo donijeli mi na razini Županije, gradova i općina. Zaposlenost je očuvana, radnici su zadržali radna mjesta, mnogi poduzetnici su izbjegli nelikvidnost i sačuvali svoje tvrtke i obrte, pokazala je analiza Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije.

„Nastavlja se rast zaposlenosti i to je ono što nas uvelike veseli. Situacija je i dalje dobra, turistička sezona je znatno bolja nego li su i najveći optimisti mogli predvidjeti te očekujem da će se pozitivan trend nastaviti tijekom kolovoza i rujna“, istaknuo je župan Božidar Longin i dodao da će to uvelike ovisiti o daljnjem razvoju epidemiološke situacije.

„Imamo vrlo dobru turističku sezonu. U prvih sedam mjeseci ove godine ostvarili smo porast dolazaka za 39 posto i noćenja za 24 posto u odnosu na godinu ranije, dok u nautičkom turizmu bilježimo povećanje dolazaka od 85 posto. Prvi podaci za mjesec kolovoz također su jako dobri i svi zajedno se trebamo nastaviti truditi da epidemiološka slika bude dobra i da nam turisti ostanu što dulje“, istaknuo je župan te dodao da nas je najviše gostiju posjetilo iz Slovenije, Njemačke, Poljske, Češke, Austrije, Slovačke i Mađarske.

Inače, broj zaposlenih u Zadarskoj županiji tijekom posljednjih godina značajno je porastao. Primjerice, u odnosu na 2014. godinu taj se broj povećao za 7645 osoba, što je rast od 14,1 posto.

Pozitivne brojke u Zadarskoj županiji prate i one na državnoj razini gdje je broj zaposlenih na dan 31.07.2021. veći za 52.203 (3,4 posto) u odnosu na godinu ranije.

Pročitano 320 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA