Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Stanovnici se izjasnili o viziji budućnosti Zadarske županije

Posted On Ponedjeljak, 15 veljače 2021 15:01
Stanovnici se izjasnili o viziji budućnosti Zadarske županije Foto: Boris Zubčić

Svoju viziju budućnosti Zadarske županije otkrili su svi oni koji su u razdoblju od 25. siječnja do 10. veljače 2021. godine ispunili upitnik u organizaciji Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Ispunjavanjem upitnika "Budućnost Zadarske županije kakvu želimo" sudionici, njih 331 postali su dionici u izradi Plana razvoja Zadarske županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Pristigli odgovori će se obraditi i analizirati, a potom i implementirati u Plan razvoja, najavljuju iz Agencije ZADRA NOVA.

„Zahvaljujemo svima onima koji su izdvojili svoje vrijeme i uključili se u oblikovanje budućeg razvoja Zadarske županije. Kroz ovu anonimnu anketu htjeli smo svim stanovnicima Zadarske županije pružiti mogućnost davanja svog doprinosa u oblikovanju važnog strateškog dokumenta. Plan razvoja je poluga koja omogućava da kroz dobro planirane i osmišljene projekte, koji odražavaju potrebe društva, osiguramo bespovratna EU sredstva za njihovu realizaciju, a time i za daljnji razvoj. Vizija razvoja i definirani smjer u kojem želimo ići omogućuju nam da projekte složimo kao slagalice koje se međusobno nadopunjavaju i čine skladnu cjelinu“, istaknula je ravnateljica Agencije ZADRA NOVA, Marina Dujmović Vuković.

Sudionici su se mogli uključiti u nagradnu igru, a dobitnici će o preuzimanju nagrada biti obaviješteni putem kontakta koji su naveli.

Plan razvoja Zadarske županije temeljni je srednjoročni akt strateškog planiranja od značaja za Zadarsku županiju kojim se definiraju posebni ciljevi za provedbu strateških ciljeva iz dugoročnih akata strateškog planiranja. Prema izmjenama zakona, planovi razvoja zamjena su za županijske razvojne strategije. Planom razvoja Zadarske županije utvrđuje se srednjoročna vizija, prioriteti i ciljevi razvoja Zadarske županije te drugi obvezujući elementi sadržaja srednjoročnih akata strateškog planiranja na područnoj (regionalnoj) razini propisani zakonom kojim se uređuje sustav strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske. Sukladno Zakonu o regionalnom razvoju i odluci Skupštine Zadarske županije, javna ustanova Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA izrađuje Plan razvoja Zadarske županije.

Angažman Agencije na izradi Plana omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije te usluge izrade strateškog dokumenta ne stvaraju dodatni financijski teret za Zadarsku županiju. Projekt ZADRA NOVA ZA VAS sufinanciran je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pročitano 230 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA