Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Župan vijećnicima: Hvala svima koji će dati doprinos nastavku započetih projekata

Posted On Ponedjeljak, 18 svibnja 2020 13:08

U ponedjeljak, 18. svibnja održana je 18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije na čijem je dnevnom redu bilo šest odluka iz područja zdravstva i obrazovanja.

Na početku izvanredne elektronske sjednice župan Božidar Longin obratio se vijećnicima zahvalivši im na strpljenju i razumijevanju za ovakav način održavanja još jedne sjednice.

„Kako je i dalje na snazi protuepidemijska mjera zabrane održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 40 osoba na jednom mjestu, tako i mi još ne možemo održati klasičnu sjednicu, no nadam se da će dodatnim popuštanjem mjera i to uskoro biti omogućeno.

U Zadarskoj županiji epidemiološka slika je dobra; 16 dana bili smo bez novooboljelih, a onda su, kao upozorenje da je koronavirus još tu, stigla dva pozitivna nalaza. Ono što je važno i u sljedećem razdoblju je držanje socijalne distance i izbjegavanje većih okupljanja.

Zahvaljujući pravovremenim odlukama Stožera civilne zaštite koji je održao stanje stabilnim, prvi val epidemije za sada je iza nas. Sada treba potaknuti gospodarstvo i naučiti živjeti s virusom te ne smetnuti s uma da pri tome moramo nastaviti biti odgovorni i čuvati jedni druge.

Hvala svim građanima koji se i dalje, poštujući upute i preporuke epidemiologa, ponašaju odgovorno. Oni su uvelike zaslužni za povoljno stanje koje bilježimo na području naše županije, no to ni u kom slučaju ne znači da se smijemo opustiti.

Na današnjoj elektronskoj sjednici Županijske skupštine predlaže se donošenje šest odluka iz područja zdravstva i obrazovanja koje se sve odnose na dovršetak već prije započetih postupaka koji su u visokoj fazi provedbe i ne trpe daljnje odlaganje. Sve ostale točke, kojih već sada imamo dosta u pripremi, bit će na dnevnom redu iduće redovne sjednice, koju ćemo nadam se, održati u što skorijem razdoblju.

Hvala svima koji će sudjelovanjem na ovoj skupštini dati doprinos nastavku započetih projekata u Zadarskoj županiji“, poručio je župan Longin.

Pročitano 100 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA