Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan vijećnicima: Hvala svima koji će dati doprinos nastavku započetih projekata

Posted On Ponedjeljak, 18 svibnja 2020 13:08

U ponedjeljak, 18. svibnja održana je 18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije na čijem je dnevnom redu bilo šest odluka iz područja zdravstva i obrazovanja.

Na početku izvanredne elektronske sjednice župan Božidar Longin obratio se vijećnicima zahvalivši im na strpljenju i razumijevanju za ovakav način održavanja još jedne sjednice.

„Kako je i dalje na snazi protuepidemijska mjera zabrane održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 40 osoba na jednom mjestu, tako i mi još ne možemo održati klasičnu sjednicu, no nadam se da će dodatnim popuštanjem mjera i to uskoro biti omogućeno.

U Zadarskoj županiji epidemiološka slika je dobra; 16 dana bili smo bez novooboljelih, a onda su, kao upozorenje da je koronavirus još tu, stigla dva pozitivna nalaza. Ono što je važno i u sljedećem razdoblju je držanje socijalne distance i izbjegavanje većih okupljanja.

Zahvaljujući pravovremenim odlukama Stožera civilne zaštite koji je održao stanje stabilnim, prvi val epidemije za sada je iza nas. Sada treba potaknuti gospodarstvo i naučiti živjeti s virusom te ne smetnuti s uma da pri tome moramo nastaviti biti odgovorni i čuvati jedni druge.

Hvala svim građanima koji se i dalje, poštujući upute i preporuke epidemiologa, ponašaju odgovorno. Oni su uvelike zaslužni za povoljno stanje koje bilježimo na području naše županije, no to ni u kom slučaju ne znači da se smijemo opustiti.

Na današnjoj elektronskoj sjednici Županijske skupštine predlaže se donošenje šest odluka iz područja zdravstva i obrazovanja koje se sve odnose na dovršetak već prije započetih postupaka koji su u visokoj fazi provedbe i ne trpe daljnje odlaganje. Sve ostale točke, kojih već sada imamo dosta u pripremi, bit će na dnevnom redu iduće redovne sjednice, koju ćemo nadam se, održati u što skorijem razdoblju.

Hvala svima koji će sudjelovanjem na ovoj skupštini dati doprinos nastavku započetih projekata u Zadarskoj županiji“, poručio je župan Longin.

Pročitano 173 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA