Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Županijska lučka uprava u ovoj godini planira povećati prihode za osam posto

Posted On Ponedjeljak, 18 veljače 2019 13:19

Župan Božidar Longin, na 14. sjednici kolegija župana dao je suglasnost na Godišnji program rada i plan razvoja luka te Financijski plan Županijske lučke uprave Zadar za 2019. godinu.

Kako je naglasio resorni pročelnik Krešimir Laštro, Županijska lučka uprava Zadar konstantno  povećava vlastite prihode, a ove godine planira se povećanje od 8 posto. Pred nama su i brojna ulaganja u lučku infrastrukturu u vrijednosti od 35 milijuna kuna. „Županijska lučka uprava Zadar u ovoj godini planira prihode od 17.041.511,00 kuna i to najviše od lučke pristojbe, lučke naknade i naknade od koncesija“, rekao je ravnatelj ove ustanove Davor Škibola i dodao kako je to više od 74 posto prihoda od vlastite djelatnosti. „Od lučkih pristojbi planiramo uprihoditi oko 8,2 milijuna kuna, što je rezultat sve bolje uređenosti luka i ugovora koji se zbog toga potpisuju. Na otocima zapošljavamo sve više lučkih nadzornika, ovo ljeto to proširujemo s Istom, ne kako bismo zaradili od turizma, nego osigurali kvalitetniju uslugu. Za dva mjeseca na Istu će biti završen posao oko lukobrana čime će se poboljšati infrastruktura i sigurnost za dolaske većih jahti, stavili smo solarnu rasvjetu u našu najveću luku u Salima, a očekujemo uskoro i potpis ugovora za opskrbu gorivom u Zaglavu i luci Kosirača na Istu“, najavio je Škibola.

Ravnatelj je naglasio kako je ŽLU Zadar najveća lučka uprava u Hrvatskoj te su zatražili iz državnog proračuna dodatna sredstva za uređenje lučke infrastrukture u 5 luka:  „Ove godine državi smo poslali zahtjeve za Jazine,Vinjerac, Pakoštane, Silbu, Mrljane, blizu smo potpisa ugovora u vrijednosti 10 milijuna kuna za sve navedeno. S Gradom Zadrom potpisali smo ugovor o ulaganju od milijun kuna u Jazine. Nadamo se da ćemo za 15 dana imati bager u Jazinama i to napokon završiti, kako bismo imali jednu od najljepših luka na Jadranu“, rekao je Škibola.

Od planiranih radova Škibola je još između ostalog  naveo izradu Projektne dokumentacije za sanaciju obalnih zidova i postavljanje pontona u uvali Bregdetti, nastavak izgradnje trajektne luke u Tkonu, sanaciju obalnih zidova u luci Pag, sanaciju pristana u luci Lukoran itd.

Pročitano 2562 puta

Zadnje objave

ožujka 23, 2023

NAJAVA 12. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

12. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 30. ožujka…
ožujka 09, 2023

Republika Koreja želi intenzivirati suradnju sa Zadarskom županijom

Župan Božidar Longin sa suradnicima primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike…
veljače 16, 2023

NAJAVA 11. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

11. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. veljače…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA