Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Predstavljena 23. humanitarna akcija Vukovaru za dar

Posted On Četvrtak, 22 studenoga 2018 14:34

U Domu Zadarske  županije predstavljena je ovogodišnja humanitarna akcija Vukovaru ZaDar. Kao i svake godine uz brojne građane i tvrtke donatore koji sudjeluju u prikupljanju pomoći gradu heroju, uključeni su i Grad Zadar i Zadarska županija. Kao i svake godine organizator je Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar uz pomoć partnera O.Š Šimuna Kožičića Benje i Prirodoslovno-grafičke škole Zadar te brojnih sponzora

Županija će kao i prošle godine  uplatiti 10 tisuća kuna Caritasu  Vukovarskog dekanata za sve potrebite u tom gradu. Grad Zadar će  osigurati autobus za hodočašće u Vukovar, a za 1. prosinca na Narodnom trgu se priprema kulturno umjetnička manifestacija na kojoj će se prikupljati donacije i prilozi. Manifestacija će se odvijati  od 9,30 do 13 sati, a novost je da će ove godine uz zadarske izvođače nastupiti KUD-ovi iz nekoliko hrvatskih gradova.

Počasna predsjednica Udruge, časna sestra Melhiora Biošić , istaknula je da nas malo što ujedini kao ova akcija. „Čineći dobro Vukovarcima činimo i sebi dobro. To je jedan od načina da pomognemo našem gradu heroju“ -rekla je također.

U akciji sudjeluju i djeca iz svih naših osnovnih škola te vrtića. Paketi koje roditelji pripreme prikupljat će se u osnovnoj školi Šimuna Kozičića Benje u četvrtak 29., petak 30. studenoga i to u vremenu od 08,00 do 18,00 sati te 1. prosinca u subotu od 12,00 do 14,00 sati.

Na dan polaska konvoja za Vukovar s prikupljenom pomoći i drugim donacijama Zadrana, 3. prosinca paketi se u školu mogu donijeti od 07,00 - 08,30 sati.

Kako je istaknula sestra Melhiora prošle je godine prikupljeno oko 35.000 kuna novčane pomoći, a police Caritasa napunjene su s osnovnim životnim  namirnicama i higijenskim potrepštinama. Vukovarski Caritas trenutačno skrbi o 130 potrebitih obitelji.

FOTO: Zvonko Kucelin

Pročitano 1312 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA