Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Predstavljene aktivnosti i planovi vezani uz izgradnju CGO-a Biljane Donje

Posted On Četvrtak, 22 studenoga 2018 14:14

Donošenjem odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku javne nabave za projektiranje i izvođenje radova, projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje ušao je u svoju najintenzivniju fazu do sada. Dok se čeka odluka Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave po izjavljenoj žalbi na odluku o odabiru, tvrtka Eko d.o.o. sa suvlasnicima projekta, predstavnicima Zadarske županije, Grada Zadra i Grada Benkovca, javnosti je predstavila odrađene aktivnosti te planove za daljnji napredak projekta, nakon što odluka DKOM-a bude konačna.

U zadnje dvije godine odradili smo značajan posao vezan uz projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje. Svakako su najvažniji donošenje odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku javne nabave za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Centra kao i pokretanje radova na izgradnji pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Pagu i Gračacu. Osim toga, u zadnjih godinu dana proveli smo intenzivnu kampanju informiranja javnosti o samom projektu kao i važnosti uspostave cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Zadarskoj i južnom dijelu Ličko-senjske županije“, istaknuo je direktor tvrtke Eko d.o.o. Dino Perović.

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda u udjelu od 70,652%. U sufinanciranju sudjeluju još i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 19,348% te Zadarska županija i gradovi i općine na području Zadarske i dijela Ličko-senjske županije s 10%.

S obzirom da su dvije pristigle ponude za projektiranje i izgradnju Centra bile više od procijenjene vrijednosti nabave, prije donošenja odluke o odabiru suvlasnici projekta – Zadarska županija, Grad Zadar i Grad Benkovac donijeli su odluke o dodatnom sufinanciranju razlike sredstava.

Izgradnja Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje, uz izgradnju i organiziranje sustava za sakupljanje i recikliranje otpada te sanaciju i zatvaranje službenih odlagališta komunalnog otpada, ključna je za uspostavu cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u našoj županiji. Stoga je iznimno bitno u što kraćem roku ovaj postupak privesti kraju i krenuti s izgradnjom Centra te istovremeno raditi na kontinuiranoj edukaciji naših sugrađana o važnosti učinkovitog gospodarenja otpadom, ali i ulagati u infrastrukturu kako bi im olakšali odvojeno sakupljanje otpada“, poručio je Šime Mršić, zamjenik župana Zadarske županije.

Podršku projektu izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje dali su i Jagoda Surać, zamjenica zadarskog gradonačelnika i Tomislav Klarica, zamjenik gradonačelnika Grada Benkovca. Oni su u svojim obraćanjima istaknuli važnost izgradnje i puštanja u rad Centra za gospodarenje otpadom odnosno uspostave cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u dvije županije.

Pročitano 1497 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA