Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Primanje sudionika projekta Nais

Posted On Srijeda, 10 listopada 2018 13:02

 

Zamjenik župana Šime Mršić i pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i šport Ivan Šimunić primili su u srijedu, 10. listopada 2018. godine  predstavnike škola partnera u projektu Nais- „Novi pogledi na dobru praksu uključivanja svih učenika“. Sudionici u projektu su Medicinska škola Ante Kuzmanića, Opća srednja škola iz Tukumsa u Latviji, Škola za učenike s posebnim potrebama Sint-Jozefinstituut BuSO iz Antwerpena u Belgiji i Licej tehnologije iz Arada u Rumunjskoj.

„Ulaskom RH u EU, ali i kroz pretpristupno razdoblje, ušli smo u jedan novi sustav koji od nas zahtijeva vrlo aktivan pristup u osmišljavanju i kreiranju projekata koji bi mogli biti financirani ili sufinancirani iz EU fondova. Mi u Županiji učimo se već nekoliko godina takvom način funkcioniranja, a pokušavamo potaknuti i naše ustanove te jedinice lokalne samouprave. Stoga me veseli svaka inicijativa naših ustanova u tom smjeru.“, rekao je pozdravljajući goste zamjenik župana Šime Mršić. Dodao je kako je naša  Medicinska škola već  u više slučajeva pokazala kako osmišljavanje i provođenje projekata nije, kako se to zna reći, bauk. Temelji se samo na znanju i informiranosti, a prije svega na shvaćanju sustava i dobroj volji da se nešto učini.

                „Dvije godine provodili ste projekt čiji završetak je baš ovdje u Zadru. Veseli me da ste odabrali upravo socijalno osjetljive skupine. Njihovo uključivanje u redovni odgojno-obrazovni proces značajna je aktivnost te se nadam da ste kroz međusobne posjete razmijenili primjere dobre prakse što će rezultirati kvalitetnim rješenjima i u našim školama. Također, još jedan uspješno završen projekt je dobra motivacija za pripremu i provedbu nekih novih projektnih ideja.“, rekao je zamjenik Mršić, poželio gostima  ugodan boravak  u našoj županiji te svima čestitam na uspješno okončanom projektu.

U ime sudionika u projektu obratio se ravnatelj Medicinske škole Ante Kuzmanića u Zadru Davor Vidaković koji je istaknuo izuzetnu suradnju sa Zadarskom županijom koja, kako je kazao, sjajno prati svoje škole i pruža podršku u provođenju ovakvih i sličnih projekata. „Ovo je značajan projekt jer je činjenica da je sve više učenika s posebnim potrebama, a sve veći je i broj djece iz trećih zemalja na području Europe“, rekao je ravnatelj Vidaković i dodao da dosta učenika iz zemalja trećeg svijeta već ima u Zagrebu i Vinkovcima. Rekao je i kako je zadovoljan što je Zadar izabran za domaćina završnice projekta jer se na taj način promovira i grad i županija, te da je kao ravnatelj sretan što ima djelatnike koji su spremni uključiti svoje znanje i vrijeme u slične projekte kojih je trenutačno 13 u tijeku.

Naime, u Zadru se od 6. do 13. listopada 2018. godine održava  završetak projekta Nais- „Novi pogledi na dobru praksu uključivanja svih učenika“, a u našoj županiji boravi 31 učenik i nastavnik iz navedenih partnerskih škola Belgije, Latvije i Rumunjske. Partneri  u okviru projekta predstavljaju do sada ostvarene rezultate, imaju nekoliko stručnih predavanja,  te će posjetiti  Poljoprivrednu, prehrambenu i veterinarsku školu Stanka Ožanića i Osnovnu školu Voštarnica.

Projekt je počeo u studenom 2016., a cilj mu je prezentirati i promovirati primjere dobre prakse uključivanja svih učenika u redovni odgojno obrazovni proces, učenika koji dolaze iz raznih socijalno osjetljivih sredina (učenike s posebnim potrebama, raznih socijalnih statusa, migrante, manjine, vjeroispovijedi…).

Kroz dvije godine trajanja projekta učenici i profesori Medicinske škole posjetili su sve škole partnere i učili iz njihovih primjera dobre prakse inkluzije učenika u redovne odgojno-obrazovne procese.

 

Pročitano 1491 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA