Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otvoren sajam ,,Hrvatskih otočnih proizvoda"

Posted On Petak, 24 kolovoza 2018 13:34

U Zadru je danas otvoren  Sajam ,,Hrvatskih otočnih  proizvoda" u organizaciji Udruge poslovni klaster ,,Hrvatski otočni proizvod", a pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Zadarske županije, Grada Zadra i Turističke zajednice Grada Zadra.

Cilj organizacije sajma ,,Hrvatskog otočnog proizvoda,, je promocija izvornih, autohtonih otočnih proizvoda i suvenira sa otoka sa područja Zadarske županije i poticanje za dobivanje oznake HoP koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU kao i poticanje razvoja otočne proizvodnje.

Na sajmu se predstavljaju izlagači sa otoka Paga, Rave, Oliba, lža, Dugog otoka, Ugljana, Pašmana,Prvića, Korčule i Hvara.

U ime Zadarske županije obratio se pročelnik UO za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Lovro Jurišić koji je rekao da je razvoj ruralnog područja moguć samo uz aktivan pristup i osmišljavanje novih proizvoda, novih vrijednosti. "Stoga su za svaku pohvalu projekti u području ruralnog turizma jer znače spajanje dvaju gospodarskih grana koje u našoj županiji imaju najbolju perspektivu. Zadarska županija ulaže u razvoj agroturizma kroz izradu mrežnih stranica i mobilne aplikacije Agroturizam te projekt izrade smeđe signalizacije Ceste vina, ulja i sira Zadarske županije. Smeđom se signalizacijom obilježavaju agroturistička gospodarstva.", naveo je Jurišić.

Dodao je kako posebno mjesto u našoj županiji zauzimaju naši otoci. "Oni su prije svega biseri prirodne ljepote, ali ujedno i značajan gospodarski resurs. Oznaka Hrvatski otočni proizvod, koja se dodjeljuje već nekoliko godina s ciljem identifikacije i distribucije kvalitetnih otočnih proizvoda, za male proizvođače na otocima sigurno znači jako puno. Njihovi proizvodi spoj su tradicije, ali i razvojno istraživačkog rada i inovacije, a ono što ih čini još vrjednijima jest činjenica da se proizvode u malim količinama te da su mjesno ograničeni. Županija uvijek spremno sufinancira manifestacije na kojima se ti proizvodi mogu predstaviti i ponuditi potencijalnim kupcima.", rekao je Lovro Jurišić.

Na otvaranju sajma nastupio je  KUD ,,Kunjka" iz Tkona, koji su nositelji oznake HOP.

Pročitano 1869 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA