Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečanom sjednicom obilježen Dan sveučilišta u Zadru

Posted On Utorak, 27 ožujka 2018 08:36

Svečanom sjednicom danas je obilježen Dan Sveučilišta u Zadru – Dies academicus. Na svečanosti u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru profesoru dr. Brunislavu Marijanoviću dodijeljeno je počasno zvanje professor emeritus, a uručene su i Godišnje nagrade rektorice Sveučilišta u Zadru.

Uzvanike je pozdravila rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican, koja je najavila smjer u kojem će se Sveučilište nastaviti razvijati. Rektorica Vican istaknula je kako je Sveučilište u 2018. godinu ušlo sa stabilnim razvojem onih područja koje si je zamislilo prije deset godina - tehničkih, prirodnih, biomedicinskih, interdisciplinarnih područja znanosti, upravo u smjeru društvene uključenosti, povezivanju visokog obrazovanja i istraživanja, osnivanjem doktorskih studija i promicanjem inovacijskih kapaciteta.

„Svjesni značenja naših studenata kao naše budućnosti nastojali smo učiniti sve da se konačno dovrši priprema dokumentacije i obavi kvalitetna prijava na odgovarajuće europske fondove s ciljem izgradnje novoga studentskog doma. S obzirom na to da nam ti novi smještajni kapaciteti još uvijek neće zadovoljiti sve naše potrebe za smještaj dovoljnoga broja studenata, s Gradom Zadrom pripremili smo zajednički zahtjev prema Ministarstvu državne imovine za dobivanje nekih, do sada neiskorištenih prostornih kapaciteta u državnom vlasništvu“, najavila je Vican.

Među brojnim uzvanicima, okupljenima se obratio i župan Božidar Longin istaknuvši zadovoljstvo što sve Zadarska županija sve ove godine uspješno surađuje sa Sveučilištem na brojnim projektima.

„Upućeni smo jedno na drugo, jer radimo na ostvarivanju zajedničkog cilja. Mi kroz velike projekte i upravljanje razvojem stvaramo okvir, a vi, obrazujući kvalitetan kadar, stvarate one koji će taj okvir popuniti sadržajem. Želimo županiju koja je stvorila sve preduvjete za kvalitetan život svih svojih građana“, rekao je Longin.

Čestitajući laureatima, Longin se posebno obratio mladima -studenticama i studentima.

„Nemojte se bojati onoga što je pred vama. Budite odlučni i hrabri, ali prije svega pošteni i vrijedni. Uspjeh neće izostati. Pokušajte dati sve od sebe i ostvariti kvalitetan i sretan život ovdje, u svojoj Domovini, a kako bi se to uistinu ostvarilo, i mi kao nositelji javne vlasti, moramo dati maksimalan doprinos. Moram, ovom prigodom, istaknuti i neke pozitivne gospodarske pokazatelje, poput porasta broja zaposlenih u Zadarskoj županiji. Naime, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, trenutno imamo 2358 novozaposlenih osoba, što je svakako informacija koja ohrabruje“, poručio je župan Longin.

Sa svim svojim ustrojstvenim jedinicama, odjelima i centrima, zadarsko Sveučilište broji preko 5500 studenata i 600 djelatnika.

Pročitano 2036 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA