Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečanom sjednicom obilježen Dan sveučilišta u Zadru

Posted On Utorak, 27 ožujka 2018 08:36

Svečanom sjednicom danas je obilježen Dan Sveučilišta u Zadru – Dies academicus. Na svečanosti u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru profesoru dr. Brunislavu Marijanoviću dodijeljeno je počasno zvanje professor emeritus, a uručene su i Godišnje nagrade rektorice Sveučilišta u Zadru.

Uzvanike je pozdravila rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican, koja je najavila smjer u kojem će se Sveučilište nastaviti razvijati. Rektorica Vican istaknula je kako je Sveučilište u 2018. godinu ušlo sa stabilnim razvojem onih područja koje si je zamislilo prije deset godina - tehničkih, prirodnih, biomedicinskih, interdisciplinarnih područja znanosti, upravo u smjeru društvene uključenosti, povezivanju visokog obrazovanja i istraživanja, osnivanjem doktorskih studija i promicanjem inovacijskih kapaciteta.

„Svjesni značenja naših studenata kao naše budućnosti nastojali smo učiniti sve da se konačno dovrši priprema dokumentacije i obavi kvalitetna prijava na odgovarajuće europske fondove s ciljem izgradnje novoga studentskog doma. S obzirom na to da nam ti novi smještajni kapaciteti još uvijek neće zadovoljiti sve naše potrebe za smještaj dovoljnoga broja studenata, s Gradom Zadrom pripremili smo zajednički zahtjev prema Ministarstvu državne imovine za dobivanje nekih, do sada neiskorištenih prostornih kapaciteta u državnom vlasništvu“, najavila je Vican.

Među brojnim uzvanicima, okupljenima se obratio i župan Božidar Longin istaknuvši zadovoljstvo što sve Zadarska županija sve ove godine uspješno surađuje sa Sveučilištem na brojnim projektima.

„Upućeni smo jedno na drugo, jer radimo na ostvarivanju zajedničkog cilja. Mi kroz velike projekte i upravljanje razvojem stvaramo okvir, a vi, obrazujući kvalitetan kadar, stvarate one koji će taj okvir popuniti sadržajem. Želimo županiju koja je stvorila sve preduvjete za kvalitetan život svih svojih građana“, rekao je Longin.

Čestitajući laureatima, Longin se posebno obratio mladima -studenticama i studentima.

„Nemojte se bojati onoga što je pred vama. Budite odlučni i hrabri, ali prije svega pošteni i vrijedni. Uspjeh neće izostati. Pokušajte dati sve od sebe i ostvariti kvalitetan i sretan život ovdje, u svojoj Domovini, a kako bi se to uistinu ostvarilo, i mi kao nositelji javne vlasti, moramo dati maksimalan doprinos. Moram, ovom prigodom, istaknuti i neke pozitivne gospodarske pokazatelje, poput porasta broja zaposlenih u Zadarskoj županiji. Naime, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, trenutno imamo 2358 novozaposlenih osoba, što je svakako informacija koja ohrabruje“, poručio je župan Longin.

Sa svim svojim ustrojstvenim jedinicama, odjelima i centrima, zadarsko Sveučilište broji preko 5500 studenata i 600 djelatnika.

Pročitano 2002 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA