Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Krstičević zahvalio pripadnicima HV-a na pomoći prilikom požara i poplava

Posted On Srijeda, 20 rujna 2017 13:47

Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH posjetilo je u utorak vojarnu „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, a potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević zahvalio je pripadnicima OS RH na svemu što su učinili u obrani od požara, poplava i suša, poručivši da – ‘kao što je hrvatski vojnik bio uz svoj narod ’91. godine, tako ste i vi danas – kroz pomoć civilnim institucijama i stanovništvu, od gašenja požara pa do sanacije poplavljenih područja’.

Uz ministra Krstičevića u posjetu pripadnicima zemaljskih i kopnenih snaga OS RH u Zemuniku bili su i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov, te predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUSZ), vatrogastva i lokalne uprave i samouprave, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Cilj je posjeta i razgovora dublji uvid u situaciju na terenu, kao i sve nedavne aktivnosti protupožarnih i protupoplavnih namjenski organiziranih snaga (NOS) OSRH koje su zajedno s drugim državnim institucijama i hrvatskim građanima radile na sprječavanju i sanaciji posljedica požara, poplava i suša, koje su u zadnjih nekoliko mjeseci zadesile više područja Hrvatske, ističu iz MORH-a.

U vojarni su održane i prezentacije o protupožarnoj i protupoplavnoj sezoni 2017., kao i o opskrbi pitkom vodom naselja koja su bila pogođena tim nepogodama i sušom.

Daljnje informacije predočene su tijekom pregleda postroja Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze i drugih pripadnika OSRH koji su bili angažirani u poplavljenim te sušnim područjima.

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao “neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili”.

“Svojim nesebičnim zalaganjem i angažmanom, koji je ponekad bio iznad uobičajenih ljudskih mogućnosti, vi piloti i tehničari, pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske, stavili ste se na raspolaganje našoj Domovini. Kao što je hrvatski vojnik bio uz svoj narod ’91. godine, tako ste i vi danas – kroz zadaće pomoći civilnim institucijama i stanovništvu, od gašenja požara pa do sanacije poplavljenih područja”, poručio je ministar obrane Krstičević.

Načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov istaknuo je dobru suradnju i koordinaciju s DUZS-om, naročito vatrogastvom.

“Prikupili smo naučene lekcije, preostaje nam da ih dobro izanaliziramo i implementiramo u svim područjima, od opreme do organizacije, sve s ciljem da budemo još učinkovitiji”, rekao je general.

Najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava, bez HV-a štete bi bile puno veće

I zadarski župan Božidar Longin zahvalio je pripadnicima OSRH na svemu što su učinili za građane.

“Bilo je to ljeto s mnogo nepogoda, suša, požara i poplava. Štete su velike, no najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava. Štete bi bile puno veće, da nije bilo vas, ne znam kako bi sve skupa završilo”, poručio je Zrilić vojnicima.

Izaslanstvo je posjetilo i novouređeni prostor za zrakoplovne tehničare koji rade na PP avionima Airtractor AT-802 A, kao i postroj akro grupe HRZ i PZO-a „Krila Oluje“.

Ministar Krstičević tom je prilikom čestitao pilotima na osvojenoj nagradi za najprecizniji nastup na aeromitingu u Slovačkoj Republici, navode iz MORH-a.

IZVOR: www.narod.hr

FOTO: fah

Pročitano 1563 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA