Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zavod za hitnu medicinu dobio osam novih vozila za hitnu i sanitet

Posted On Četvrtak, 28 prosinca 2023 14:21

Župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića i pročelnika za zdravstvo Marka Kolege posjetio je djelatnike Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije. Povodom blagdana zaželio im je puno uspjeha i zdravlja u novoj godini i što manje posla.

Župan i suradnici su u pratnji ravnateljice Ivane Šimić te djelatnika Zavoda za hitnu medicinu razgledali osam novih vozila koja su pristigla u flotu tijekom studenoga i prosinca ove godine. Riječ je o četiri nova vozila za potrebe sanitetskog prijevoza te četiri vozila za potrebe izvanbolničke hitne medicine.

Ukupno je tijekom 2023. godine pristiglo 12 novih kombi vozila za hitnu pomoć i sanitet koja su uglavnom naručena temeljem Okvirnog sporazuma o javnoj nabavi medicinskih automobila sklopljenog u ožujku 2023. godine.

„Uz vrijedne i stručne ljude koje imamo u službi saniteta i hitne potrebno je imati adekvatnu opremu i vozila, stoga kontinuirano radimo na obnovi voznog parka. Svjesni smo da vozila hitne i saniteta zbog velikog opterećenja posebice tijekom ljetnih mjeseci prođu dosta kilometara na godišnjoj razini te ćemo nastaviti pružati podršku Zavodu za hitnu medicinu u obnavljanju voznog parka i nabavci novih vozila“, poručio je tom prigodom župan Longin.

U veljači 2024. godine trebala bi stići i posljednja četiri vozila predviđena postojećim Okvirnim sporazumom, od čega će dva vozila biti korištena za sanitetski prijevoz, a dva za izvanbolničku hitnu medicinu.

Uz to, Županijska skupština Zadarske županije u rujnu 2023. godine odobrila je nabavu dodatnih 15 vozila od kojih će osam biti za potrebe izvanbolničke hitne medicine, a sedam vozila za potrebe sanitetskog prijevoza.

Prva isporuka temeljem novog Okvirnog sporazuma za koji je u tijeku rok za dostavu ponuda planirana je za kraj 2024. godine.

“Zavod za hitnu medicinu ovom nabavkom vozila bit će opremljen s najmanje dva vozila za potrebe izvanbolničke hitne medicine u svim ispostavama na području Zadarske županije, dok će se službi saniteta osigurati adekvatni uvjeti rada”, istaknula je ravnateljica Zavoda za hitnu medicine Ivana Šimić.

Podsjetimo, u Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije objedinjene su dvije mobilne medicinske službe (hitna medicina i sanitetski prijevoz) te je nabava i obnavljanje vozila kontinuirana zadaća kojoj se daje posebna pozornost. Osobito je opterećena služba saniteta koja sa svojim 21 timom svakodnevno prelazi stotine kilometara i koja je sastavni dio nacionalne sanitetske službe od 397 timova u mreži javne zdravstvene službe.

Izvor: Zadarski list

Pročitano 833 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA