Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Preventivne aktivnosti iz projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“ u Parku prirode Vransko jezero

Posted On Petak, 11 kolovoza 2023 21:07

Policijski službenici Policijske uprave zadarske i strani policijski službenici koji borave na području Policijske uprave zadarske u sklopu projekta Međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija“ provodili su aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“.

Posjetitelje Parka prirode „Vransko jezero“ policijski službenici PU zadarske i strani policijski službenici iz Republike Mađarske, Poljske, Austrije, Italije i Kine upoznali su sa savjetima o samozaštitnom ponašanju. Prilikom susreta sa posjetiteljima Parka policijski službenici su podijelili brošure na jezicima država iz kojih dolaze.

Nositelj projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“ je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije, a potporu daje Sveučilište u Zadru, općine, gradovi i drugi subjekti u lokalnoj zajednici.

Ovom prilikom aktivnosti su podržali zamjenik načelnika Policijske uprave zadarske, načelnik Policijske postaje Biograd sa suradnicima iz Ureda načelnika PU – prevencija, Službe za javni red i sigurnost – koordinatori za strane policijske službenike, Policijske postaje Biograd, Policijske postaje Zadar i Postaje pomorske i aerodromske policije.

Aktivno se uključio i ravnatelj Parka prirode Vransko jezero sa svojim suradnicima i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije sa suradnicima.

Aktivnosti su se provodile na području Ornitološkog rezervata u blizini Infocentra Crkvine, zatim tijekom vožnje brodom na Vranskom jezeru i na području brda Kamenjak, a tijekom posjeta policijski službenici su obišli i Maškovića Han.

Cilj ovih preventivnih aktivnosti bio je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti kako bi smanjili mogućnost da postanu žrtvom kaznenog djela.Turisti su upozoreni na rizična ponašanja.

Također, su upoznati da se na brošurama osim savjeta nalaze i važni telefonski brojevi putem kojih se može zatražiti pomoć, ukoliko se kazneno djelo ipak dogodi.

Segment sigurnosti u turizmu jedan je od najznačajnijih elemenata koji svaku turističku destinaciju čini konkurentnijom i poželjnijom potencijalnom turistu čemu svakako doprinose i zajedničke aktivnosti policije i drugih subjekata u lokalnoj zajednici, a ovom prilikom partnerstvo u provođenju i organizaciji preventivnih aktivnosti pružio je Park prirode „Vransko jezero“ i Zadarska županija te Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije.

 

Izvor: https://zadarska-policija.gov.hr/vijesti/preventivne-aktivnosti-iz-projekta-sigurnost-u-turizmu-zadarske-zupanije-u-parku-prirode-vransko-jezero/12559

Pročitano 486 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA