Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Županija dodijelila milijun kuna za ruralni razvoj

Posted On Srijeda, 20 srpnja 2022 16:13

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije i ove je godine dodijelio milijun kuna potpora OPG-ima, obrtima, trgovačkim društvima i zadrugama za poljoprivredu i ruralni razvoj. Nastavak je to ulaganja u razvoj poljoprivredne proizvodnje koja je na području naše županije doživjela značajan iskorak u proteklih nekoliko godina.

„Naši su proizvođači napravili impresivan pomak u kvaliteti i marketinškoj prepoznatljivosti te nam je sada zajednički cilj brendirati Zadarsku županiju kao eno-gastro destinaciju za što svakako imamo preduvjete. Potencijal naše poljoprivredne proizvodnje je iznimno velik, a potporama za ruralni razvoj i dalje nastojimo pomoći u podizanju kvalitete postojećih i otvaranju novih seoskih gospodarstava te potaknuti dodatan iskorak u promidžbi naših proizvoda", istaknuo je župan Božidar Longin.

Putem ovog javnog poziva bilo je moguće financirati više različitih aktivnosti - od kupnje opreme, strojeva i alata, plastenika i staklenika, novih trajnih nasada, povećanja stočnog fonda i navodnjavanja pa do opremanja kušaonica, ulaganja u marketinške aktivnosti i ekološkog certificiranja proizvoda.

„Zadarska županija odavno je prepoznala poljoprivredu kao važan sektor te svake godine kroz potpore potiče njezin daljnji razvoj. U proteklom razdoblju uložili smo značajna sredstva kako bi pomogli razvoj naše poljoprivrede, od redovnih godišnjih potpora proizvođačima pa do izgradnje više sustava navodnjavanja poljoprivrednih površina", kazao je pročelnik Daniel Segarić dodajući kako je na javni poziv ukupno stiglo 177 zahtjeva, od čega 133 za mjere 1, 2, 3 i 8 (kupnja opreme i strojeva, biljna i stočarska proizvodnja, gradnja i adaptacija objekata za prodaju i preradu proizvoda), dok su za mjere 6 i 7 (sudjelovanje na sajmovima, certificiranje i marketinška priprema proizvoda) pristigla 44 zahtjeva.

Ukupno je za mjere 1, 2, 3 i 8 odobreno 45 zahtjeva s maksimalnim iznosom potpore do 30 tisuća kuna, dok je za mjere 6 i 7 isplaćena potpora za 41 zahtjev ukupne vrijednosti 87,4 tisuće kuna.

Odluka o odobrenju potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2022. godinu objavljena je na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije.

 

Izvor: 057 info

Pročitano 94 puta

Zadnje objave

Svečanosti službenog otvaranja nazočili su i svi hrvatski župani
srpnja 27, 2022

Župan Longin na svečanom otvaranju Pelješkog mosta

Dugo vremena jedan projekt nije tako ujedinio Hrvatsku i učinio ponosnima njezine građane…
srpnja 21, 2022

Županija i ove godine dodijelila milijun kuna za ruralni razvoj: Naši su proizvođači napravili impresivan pomak u kvaliteti i marketinškoj prepoznatljivosti

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije i ove je godine…
srpnja 20, 2022

Osigurano 500 tisuća kuna za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije

Zadarska županija nastavlja s poticanjem poslovne aktivnosti pa je objavila Javni poziv…
U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90 milijuna kuna
srpnja 07, 2022

Radovi u tijeku: Sali će dobiti proširenu luku vrijednu 90 milijuna kuna

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA